Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

IMG_0669.JPGV roce 2011 započala studium na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde v roce 2014 úspěšně absolvovala obor nutriční terapeut. V ten samý rok se vrátila do Karlových Varů, kde začala působit jako nutriční terapeut v lázeňských zařízeních, především pro zahraniční klientelu. Nejprve začala pracovat v hotelu Thermal, kde se starala především o arabské obézní klienty. Tento rok také započala spolupráci s VŠTJ Medicina Praha, a to v Ostrově nad Ohří, kde v nemocnici pořádala Dny zdraví s měřením tělesného složení, krevního tlaku či glykémie. Následně tamtéž vedla redukční programy.

V roce 2015 nastoupila do nemocnice Sokolov, kde načerpala zkušenosti především ze stravovacího provozu.

V roce 2015 začala opět studovat na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, tentokrát navazující magisterské studium, obor nutriční specialista. Ten o dva roky později úspěšně zakončila a získala tak specializace v oboru Výživa dětí a Výživa dospělých.

Ve své absolventské práci se věnovala obecně vlivu výživy na hojení ran, konkrétně pak nutričnímu stavu pacientů trpících hlubokou dehiscencí sternotomické rány pod vedením doktora Špačka z Všeobecné fakultní nemocnice.

Nyní opět působí v karlovarských lázních, konkrétně v sanatoriu Bristol, kde nejčastěji pracuje s pacienty s nadváhou či obezitou a metabolickým syndromem. Dokončuje také přípravy pro otevření nové nutriční ambulance v Centru praktického lékařství a těší se tak na práci, která ji bude nejvíce naplňovat.

Ve svém volném čase se ráda věnuje sportu všeho druhu, svým čtyřnohým miláčkům a zajímá se o novinky ze světa výživy a zdravého životního stylu.

Mgr. Petra Jandová

Seznam článků

  1. Francouzské brambory
  2. Jarní zeleninová polévka
  3. Filátko ze pstruha s brokolicí dušenou v páře
  4. Čínská kuřecí směs s rýží
  5. Treska s hranolky z brambor a mrkve na páře
  6. Králík pečený na kořenové zelenině se šťouchaným bramborem
  7. Krůtí rolka s batátovým pyré
  8. Zeleninový salát s tygřími krevetami
  9. Pečené cuketové placičky
  10. Cuketový krém
  11. Pohankové nudle s bylinkovým tofu
  12. Cizrnový salát
  13. Celozrnné vafle s ovocem
  14. Kuřecí nudličky na kari s kuskusem
  15. Čerstvý tuňák s bramborovo-mrkvovým pyré a cuketou
  16. Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou
  17. Zapečená paprika plněná hlívou a vejcem
  18. Sójové kostky na rajčatech s rýžovými nudlemi
  19. Medovo-hořčičné kuře s bylinkovým bramborem
  20. Králík na cibulce s tříbarevným dortíkem
  21. Vepřová panenka na špenátovém lůžku s bramborem
  22. Kuřecí prso se zeleným chřestem a jogurtovým dipem
  23. Kuřecí stehýnko s humusem a celozrnnou tortillou
  24. Zdravý pohár s ovesnými vločkami, jogurtem a ovocem
  25. Toastový chléb s budapešťskou pomazánkou
  26. Pečené kuřecí prso s dvoubarevným dortíkem
  27. Domácí míchané müsli
  28. Losos pečený v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem
  29. Čerstvý tuňák na salátku s avokádem
  30. Domácí hamburger
  31. Těstoviny s houbami
  32. Žitná tortilla s kuřecím masem a jogurtovým dipem
  33. Kuřecí špízy s bramborem
  34. Tuňáková pomazánka
  35. Pikantní polévka z červené čočky
  36. Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a bazalkou se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátkem
  37. Kuřecí stehýnka s pečenými brambory a dušenou zeleninou
  38. Losos pečený na rozmarýnu s červenou zeleninou
  39. Proteinové celozrnné bulky
  40. Hovězí maso na houbách s rýží
  41. Kuřecí kousky s pohankovými nudlemi
  42. Těstoviny míchané s cuketou a tuňákem
  43. Recepty diabetika