Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

IMG_0669.JPGV roce 2011 započala studium na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde v roce 2014 úspěšně absolvovala obor nutriční terapeut. V ten samý rok se vrátila do Karlových Varů, kde začala působit jako nutriční terapeut v lázeňských zařízeních, především pro zahraniční klientelu. Nejprve začala pracovat v hotelu Thermal, kde se starala především o arabské obézní klienty. Tento rok také započala spolupráci s VŠTJ Medicina Praha, a to v Ostrově nad Ohří, kde v nemocnici pořádala Dny zdraví s měřením tělesného složení, krevního tlaku či glykémie. Následně tamtéž vedla redukční programy.

V roce 2015 nastoupila do nemocnice Sokolov, kde načerpala zkušenosti především ze stravovacího provozu.

V roce 2015 začala opět studovat na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, tentokrát navazující magisterské studium, obor nutriční specialista. Ten o dva roky později úspěšně zakončila a získala tak specializace v oboru Výživa dětí a Výživa dospělých.

Ve své absolventské práci se věnovala obecně vlivu výživy na hojení ran, konkrétně pak nutričnímu stavu pacientů trpících hlubokou dehiscencí sternotomické rány pod vedením doktora Špačka z Všeobecné fakultní nemocnice.

Nyní opět působí v karlovarských lázních, konkrétně v sanatoriu Bristol, kde nejčastěji pracuje s pacienty s nadváhou či obezitou a metabolickým syndromem. Dokončuje také přípravy pro otevření nové nutriční ambulance v Centru praktického lékařství a těší se tak na práci, která ji bude nejvíce naplňovat.

Ve svém volném čase se ráda věnuje svým čtyřnohým miláčkům.

Nyní je na rodičovské dovolené a veškerý čas tak věnuje své dcerce Julince. A pokud ještě nějaký čas zbývá, pak ráda sportuje, zajímá se o novinky ze světa výživy a zdravého životního stylu nebo usedne za šicí stroj."

Mgr. Petra Jandová

Seznam článků

  1. Těstoviny míchané s cuketou a tuňákem
  2. Kuřecí kousky s pohankovými nudlemi
  3. Hovězí maso na houbách s rýží
  4. Proteinové celozrnné bulky
  5. Losos pečený na rozmarýnu s červenou zeleninou
  6. Kuřecí stehýnka s pečenými brambory a dušenou zeleninou
  7. Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a bazalkou se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátkem
  8. Pikantní polévka z červené čočky
  9. Tuňáková pomazánka
  10. Kuřecí špízy s bramborem
  11. Žitná tortilla s kuřecím masem a jogurtovým dipem
  12. Těstoviny s houbami
  13. Domácí hamburger
  14. Čerstvý tuňák na salátku s avokádem
  15. Losos pečený v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem
  16. Domácí míchané müsli
  17. Pečené kuřecí prso s dvoubarevným dortíkem
  18. Toastový chléb s budapešťskou pomazánkou
  19. Zdravý pohár s ovesnými vločkami, jogurtem a ovocem
  20. Kuřecí stehýnko s humusem a celozrnnou tortillou
  21. Kuřecí prso se zeleným chřestem a jogurtovým dipem
  22. Vepřová panenka na špenátovém lůžku s bramborem
  23. Králík na cibulce s tříbarevným dortíkem
  24. Medovo-hořčičné kuře s bylinkovým bramborem
  25. Sójové kostky na rajčatech s rýžovými nudlemi
  26. Zapečená paprika plněná hlívou a vejcem
  27. Kuskusové rizoto s kuřecím masem a čerstvou zeleninou
  28. Čerstvý tuňák s bramborovo-mrkvovým pyré a cuketou
  29. Kuřecí nudličky na kari s kuskusem
  30. Celozrnné vafle s ovocem
  31. Cizrnový salát
  32. Pohankové nudle s bylinkovým tofu
  33. Cuketový krém
  34. Pečené cuketové placičky
  35. Zeleninový salát s tygřími krevetami
  36. Krůtí rolka s batátovým pyré
  37. Králík pečený na kořenové zelenině se šťouchaným bramborem
  38. Treska s hranolky z brambor a mrkve na páře
  39. Čínská kuřecí směs s rýží
  40. Filátko ze pstruha s brokolicí dušenou v páře
  41. Jarní zeleninová polévka
  42. Francouzské brambory
  43. Hovězí pečeně s bramborovým dortíkem
  44. Kuřecí nudličky na zelenině s rýžovými nudlemi
  45. Zeleninový salát s bílkounem a kapary
  46. Celozrnný chléb
  47. Bulgurové halušky s tofu
  48. Špaldovo-tvarohová bábovka
  49. Těstovinový salát s kuřecími kousky
  50. Celozrnné muffiny
  51. Žitné jednohubky se třemi druhy pomazánek
  52. Krůtí polévka „eintopf“
  53. Hovězí s mrkví a bramborem
  54. Pita chléb z celozrnné mouky
  55. Hovězí kousky v pita chlebu
  56. Po italsku plněné portobello
  57. Jogurtový švestkový koláč
  58. Kuřecí nudličky se sezamem
  59. Králík na ratatouille s quinoou
  60. Králičí ragú s těstovinami
  61. Hovězí rolka se šťouchaným bramborem
  62. Králík na zelenině se špaldou
  63. Králík na česneku se špenátem
  64. Kuřecí závitek s bramborovo-mrkvovým dortíkem
  65. Zapečené těstoviny s mletým masem
  66. Špagety s italskou kuřecí směsí
  67. Marinovaný kuřecí steak s hranolky
  68. Vietnamské jarní závitky
  69. Dortík Pavlova se šlehaným tvarohem
  70. Vánoční cukroví bez cukru
  71. Kuřecí plátek s kapiovo-cibulovou směsí s hranolky