Předchozí článek

Po italsku plněné portobello

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

100 g žampiony portobello
40 g mozarella
40 g cherry rajčata
10 g máslo
1 stroužek česneku
20 g balzamikový ocet
10 g čekankový sirup

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na funkci gril na 280 °C. Žampiony oloupeme, odkrojíme nohu a omyjeme. Osušíme je a vložíme do každého žampionu pláteček másla, na máslo dáme na plátky pokrájený česnek, lehce posolíme a opepříme. Nyní si pokrájíme na slabé plátky mozzarellu i omytá rajčata. Obojí postupně vrstvíme do žampionů. Na závěr opepříme a posypeme najemno posekanou čerstvou bazalkou. Takto připravené žampiony poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 10 minut. Zatímco se žampiony pečou, nachystáme si balzamikovou redukci. V kastrůlku smícháme balzamikový ocet s čekankovým sirupem a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu. Neustále mícháme, dokud nám směs nezhoustne. Servírujeme pečené žampiony přelité balzamikovou redukcí.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1058

10

16

12

10

Předchozí článek