Po italsku plněné portobello
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
100 g žampiony portobello
40 g mozarella
40 g cherry rajčata
10 g máslo
1 stroužek česneku
20 g balzamikový ocet
10 g čekankový sirup
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na funkci gril na 280 °C. Žampiony oloupeme, odkrojíme nohu a omyjeme. Osušíme je a vložíme do každého žampionu pláteček másla, na máslo dáme na plátky pokrájený česnek, lehce posolíme a opepříme. Nyní si pokrájíme na slabé plátky mozzarellu i omytá rajčata. Obojí postupně vrstvíme do žampionů. Na závěr opepříme a posypeme najemno posekanou čerstvou bazalkou. Takto připravené žampiony poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 10 minut. Zatímco se žampiony pečou, nachystáme si balzamikovou redukci. V kastrůlku smícháme balzamikový ocet s čekankovým sirupem a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu. Neustále mícháme, dokud nám směs nezhoustne. Servírujeme pečené žampiony přelité balzamikovou redukcí.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1058 |
10 |
16 |
12 |
10 |