Další článek Předchozí článek

Po italsku plněné portobello

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

100 g žampionů portobello
40 g mozarelly
40 g cherry rajčat
10 g másla
1 stroužek česneku
20 g balzamikového octa
10 g čekankového sirupu
sůl, pepř, čerstvá bazalka

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na funkci gril na 280 °C. Žampiony oloupeme, odkrojíme nohu a omyjeme. Osušíme je a do každého žampionu vložíme tenký plátek másla, na máslo dáme na plátky pokrájený česnek, lehce posolíme a opepříme. Nyní si pokrájíme na slabé plátky mozzarellu i omytá rajčata. Obojí postupně vrstvíme do žampionů. Na závěr opepříme a posypeme najemno posekanou čerstvou bazalkou. Takto připravené žampiony poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby. Grilujeme asi 10 minut. Zatímco se žampiony grilují, nachystáme si balzamikovou redukci. V kastrůlku smícháme balzamikový ocet s čekankovým sirupem a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu. Neustále mícháme, dokud směs nezhoustne. Servírujeme pečené žampiony přelité balzamikovou redukcí.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1058

10

16

12

10

Další článek Předchozí článek