Po italsku plněné portobello
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
100 g žampionů portobello
40 g mozarelly
40 g cherry rajčat
10 g másla
1 stroužek česneku
20 g balzamikového octa
10 g čekankového sirupu
sůl, pepř, čerstvá bazalka
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na funkci gril na 280 °C. Žampiony oloupeme, odkrojíme nohu a omyjeme. Osušíme je a do každého žampionu vložíme tenký plátek másla, na máslo dáme na plátky pokrájený česnek, lehce posolíme a opepříme. Nyní si pokrájíme na slabé plátky mozzarellu i omytá rajčata. Obojí postupně vrstvíme do žampionů. Na závěr opepříme a posypeme najemno posekanou čerstvou bazalkou. Takto připravené žampiony poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby. Grilujeme asi 10 minut. Zatímco se žampiony grilují, nachystáme si balzamikovou redukci. V kastrůlku smícháme balzamikový ocet s čekankovým sirupem a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu. Neustále mícháme, dokud směs nezhoustne. Servírujeme pečené žampiony přelité balzamikovou redukcí.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
|
1 porce |
1058 |
10 |
16 |
12 |
10 |