Další článek Předchozí článek

Zapečená paprika plněná hlívou a vejcem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 9. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

300 g žluté papriky (1 velká)
100 g hlívy ústřičné
1 ks vejce
25 g cibule
30 g 30% eidamu
5 ml olej
stroužek česneku
sůl, pepř, rozmarýn, tymián, pažitka

Postup:

Papriku omyjeme, rozřízneme napůl a odstraníme semínka. Na pánvi na troše oleje osmahneme najemno pokrájenou cibulku s hlívou ústřičnou. V misce smícháme vejce s posekanými bylinkami a česnekem, solí, pepřem a nastrouhaným sýrem. Do zapékací misky (nebo na plech) položíme obě půlky papriky, do kterých rozdělíme směs hlívy s cibulkou a do obou půlek nalijeme směs s vejcem. Takto vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1393

23

19

20

4

Další článek Předchozí článek