Další článek

Dýňové rizoto

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 27. 8. 2018


Suroviny na 4 porce:

1 kg dýně hokkaido, neloupané, zbavené semínek
1 cibule
120 g rýže natural
400 g krůtích prsou
1 lžíce řepkového oleje
sůl, pepř, ½ nastrouhaného muškátového oříšku

Postup:

Dýni pečlivě očistíme kartáčkem a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a krutí prsa nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci oleje. Rýži natural propereme a společně s dýní přidáme k masu. Zalijeme vodou nebo vývarem a necháme vařit do změknutí 25-30 minut. Dochutíme muškatovým oříškem, solí a pepřem.  Parmazán nastrouháme, polovinu vmícháme do teplé směsi a druhou polovinou rizoto posypeme.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1800

48

11

40

6

Další článek