Dýňové rizoto
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 27. 8. 2018
Suroviny na 4 porce:
1kg dýně hokkaido, neloupané, bez semínek
1 cibule
120 g rýže natural
400 g krůtí prsa
1 lžíce olej řepkový
Sůl, pepř,
½ nastrouhaného muškátového oříšku
Postup:
Dýni pečlivě očistíme kartáčkem a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a krutí prsa a nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci oleje. Rýži natural propereme a společně s dýní přidáme k masu. Zalijeme vodou nebo vývarem a necháme vařit do změknutí 25-30 minut. Dochutíme muškatovým oříškem, solí a pepřem. Parmazán nastrouháme, polovinu vmícháme do teplé směsi a druhou polovinou rizoto posypeme.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1800 |
48 |
11 |
40 |
6 |