Další článek Předchozí článek

Květákovo-pohankové placky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 4. 4. 2019


Suroviny na 4 porce:

55 g pohanky (200 g uvařené)
1 květák
1 vejce
hladká mouka (nejlépe špaldová či celozrnná)
sůl, pepř, česnek, majoránka, kari

Postup:

Květák uvaříme a rozšťoucháme mačkadlem na brambory. Pohanku uvaříme a rozdělíme na dvě půlky. První polovinu přimícháme ke květáku v celku. Druhou polovinu rozmixujeme mixérem na kaši a také přidáme ke květáku. Přidáme vejce a koření a rukama vypracujeme těsto. Pokud těsto nebude dostatečně tvárné, můžeme ho zaprášit trochou mouky a znovu zpracovat.

Z těsta vytvoříme placky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě na 200 °C cca 30 minut.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce (tj. jedna květákovo-pohanková placka)

500

17

2,5

6,4

5

jeden masový karbanátek (150 g) pečený v troubě

1327

12

22

20

0

Další článek Předchozí článek