Květákovo-pohankové placky
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 4. 4. 2019
Suroviny na 4 porce:
55 g pohanky (200 g vařené)
1 květák
1 vejce
hladká mouka (nejlépe špaldová či celozrnná)
sůl, pepř, česnek, majoránka, kari
Postup:
Květák uvaříme a rozšťoucháme mačkadlem na brambory. Pohanku uvaříme a rozdělíme na dvě půlky. První polovinu přimícháme ke květáku v celku. Druhou polovinu rozmixujeme mixérem na kaši a také přidáme ke květáku. Přidáme vejce, koření a rukama promícháme na těsto. Pokud nebude těsto tvárné můžeme zaprášit trochou mouky.
Vytvoříme placky, které dáme na plech na pečící papír. Pečeme v troubě na 200°C cca 30 minut.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 květákovo pohanková placka |
500 |
17 |
2,5 |
6,4 |
5 |
Masový karbanátek v troubě 150 g |
1327 |
12 |
22 |
20 |
0 |