Další článek Předchozí článek

Květákovo-pohankové placky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 4. 4. 2019


Suroviny na 4 porce:

55 g pohanky (200 g vařené)
1 květák
1 vejce
hladká mouka (nejlépe špaldová či celozrnná)
sůl, pepř, česnek, majoránka, kari

Postup:

Květák uvaříme a rozšťoucháme mačkadlem na brambory. Pohanku uvaříme a rozdělíme na dvě půlky. První polovinu přimícháme ke květáku v celku. Druhou polovinu rozmixujeme mixérem na kaši a také přidáme ke květáku. Přidáme vejce, koření a rukama promícháme na těsto. Pokud nebude těsto tvárné můžeme zaprášit trochou mouky.

Vytvoříme placky, které dáme na plech na pečící papír. Pečeme v troubě na 200°C cca 30 minut.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 květákovo pohanková placka

500

17

2,5

6,4

5

Masový karbanátek v troubě

150 g

1327

12

22

20

0

Další článek Předchozí článek