Jahodové knedlíčky
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 16. 8. 2019
suroviny:
250g tvaroh měkký polotučný
100 g špaldová mouka jemná celozrnná
50 g mandlová mouka
50 g jemně mletých ovesných vloček
1ks vejce
Jahody
Čekankový sirup
Postup:
Veškeré suroviny smícháme dohromady a vytvoříme jemné těsto. Z těsta vytvoříme úzký váleček, který rozkrájíme na malé dílky. Z nich vytvoříme malé knedlíčky. Vaříme 1 minutu, jakmile vyplavou, vytáhneme z vody.
Jahody rozmixujeme na pyré a v případě potřeby dosladíme čekankovým sirupem. Můžeme dochutit mátou a zakysanou smetanou.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1703 |
42 |
16 |
22 |
7 |
Tvarohové knedlíky klasický recept(200g) |
1308 |
66 |
3 |
9 |
3 |