Další článek Předchozí článek

Jahodové knedlíčky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 16. 8. 2019


suroviny:

250g tvaroh měkký polotučný
100 g špaldová mouka jemná celozrnná
50 g mandlová mouka
50 g jemně mletých ovesných vloček
1ks vejce
Jahody
Čekankový sirup

Postup:

Veškeré suroviny smícháme dohromady a vytvoříme jemné těsto. Z těsta vytvoříme úzký váleček, který rozkrájíme na malé dílky. Z nich vytvoříme malé knedlíčky. Vaříme 1 minutu, jakmile vyplavou, vytáhneme z vody.

Jahody rozmixujeme na pyré a v případě potřeby dosladíme čekankovým sirupem. Můžeme dochutit mátou a zakysanou smetanou.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1703

42

16

22

7

Tvarohové knedlíky klasický recept(200g)

1308

66

3

9

3

Další článek Předchozí článek