Další článek Předchozí článek

Jahodové knedlíčky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 16. 8. 2019


Suroviny:

250 g měkkého polotučného tvarohu
100 g jemné celozrnné špaldové mouky
50 g mandlové mouky
50 g jemně mletých ovesných vloček
1 vejce
jahody
čekankový sirup

Postup:

Veškeré suroviny (s výjimkou jahod a čekankového sirupu) smícháme dohromady a vytvoříme jemné těsto. Z těsta vytvoříme úzký váleček, který rozkrájíme na malé dílky. Z nich vytvoříme malé knedlíčky. Vaříme 1 minutu, jakmile vyplavou, vytáhneme z vody.

Jahody rozmixujeme na pyré a v případě potřeby dosladíme čekankovým sirupem. Můžeme dochutit mátou a zakysanou smetanou.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1703

42

16

22

       7

tvarohové knedlíky klasický recept

(200 g)

1308

66

3

9

3

Další článek Předchozí článek