Cizrnový salát

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 22. 8. 2018


Suroviny na 1 porci:

50 g vařené cizrny
20 g kyselých okurek
10 g sušených rajčat
15 g kaparů
70 g ledového salátu
60 g salátové okurky
60 g cherry rajčat
15 g mrkve
5 ml extra panenského olivového oleje
5 ml balsamika
sůl, pepř, ocet

Postup:

Cizrnu necháme přes noc namočenou. Druhý den slijeme, vložíme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou. Vaříme asi 40 minut. Ke konci vaření osolíme. Poté cizrnu slijeme a v misce smícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, kapary a kyselou okurkou. Na talíř si natrháme umytý ledový salát, přidáme pokrájenou okurku, cherry rajčata a na nudličky pokrájenou mrkev. Do středu salátu vložíme směs s cizrnou. V misce si připravíme zálivku z oleje, octa, soli a pepře a pokapeme jí salát. Nakonec zdobíme krémovým balsamikem. K salátu můžeme podávat také plátek celozrnného chleba.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

768

23

7

6

6