Cizrnový salát
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 22. 8. 2018

Suroviny na 1 porci:
50 g vařené cizrny
20 g kyselých okurek
10 g sušených rajčat
15 g kaparů
70 g ledového salátu
60 g salátové okurky
60 g cherry rajčat
15 g mrkve
5 ml extra panenského olivového oleje
5 ml balsamika
sůl, pepř, ocet
Postup:
Cizrnu necháme přes noc namočenou. Druhý den slijeme, vložíme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou. Vaříme asi 40 minut. Ke konci vaření osolíme. Poté cizrnu slijeme a v misce smícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, kapary a kyselou okurkou. Na talíř si natrháme umytý ledový salát, přidáme pokrájenou okurku, cherry rajčata a na nudličky pokrájenou mrkev. Do středu salátu vložíme směs s cizrnou. V misce si připravíme zálivku z oleje, octa, soli a pepře a pokapeme jí salát. Nakonec zdobíme krémovým balsamikem. K salátu můžeme podávat také plátek celozrnného chleba.
Tabulka nutričních hodnot:
| 
 | Energie (kJ) | Sacharidy (g) | Tuky (g) | Bílkoviny (g) | Vláknina (g) | 
| 1 porce | 768 | 23 | 7 | 6 | 6 | 
 
					 
								 
					