Další článek Předchozí článek

Cizrnový salát

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 22. 8. 2018


Suroviny na 1 porci:

50 g vařené cizrny
20 g kyselé okurky
10 g sušených rajčat
15 g kapary
70 g ledového salátu
60 g salátové okurky
60 g cherry rajčat
15 g mrkve
5 ml extra panenského olivového oleje
5 ml balsamika
Sůl, pepř, ocet

Postup:

Cizrnu necháme přes noc namočenou. Druhý den slijeme, vložíme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou. tVaříme asi 40 minut. Ke konci vaření osolíme. Poté cizrnu slijeme a v misce smícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, kapary, kyselou okurkou. Na talíř si natrháme umytý ledový salát, pokrájenou okurku,cherry rajčata a na nudličky pokrájenou mrkev. Do středu salátu vložíme směs s cizrnou. V misce si připravíme zálivku z oleje, octa, soli a pepře a pokapeme jí salát. Nakonec zdobíme krémovým balsamikem. K salátu můžeme podávat také plátek celozrnného chleba.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

768

23

7

6

6

Další článek Předchozí článek