Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

V roce 2014 dokončila bakalářské studium na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, obor Nutriční terapeut. Své první pracovní zkušenosti získala ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a v rekondičním centru VŠTJ medicína Praha. V roce 2015 úspěšně absolvovala akreditační kurz Cvičitel pohybových aktivit se zaměřením na civilizační onemocnění.

Od roku 2015 začala pracovat jako ambulantní nutriční terapeut ve společnosti diabetologie ResTrial, Praha 8, kde vede individuální a skupinové edukace diabetiků.

V roce 2017 dokončila navazující magisterský obor Nutriční specialista rovněž na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V tomto roce se přestěhovala zpět do rodného města Hradec Králové, kde započala svoji spolupráci s MUDr. Jozefínou Štefánkovou Ph.D, u které vede především individuální nutriční konzultace diabetiků, ale také se účastní skupinových edukací.

V tomto roce také publikovala svůj první odborný článek, který byl původně sepsán jako seminární práce. Od té doby prokračuje v této činnosti i nadále. Nejen proto, že ji to baví, ale také proto, aby si zachovala zdravý rozum na mateřské dovolené, kterou započala rovněž v roce 2017.

Ve volném čase, tedy alespoň do roku 2017, se věnuje rekreačně široké škále sportů, nejraději asi cyklistice a turistice. Ráda maluje a zdravě vaří, i když to její rodina nechce jíst. Největším trnem v rodinném oku je zdravější variace receptu svíčková na smetaně (bez smetany), která bývá označována jako „mrkvová“.

Mgr. Beáta Bohnerová

Seznam článků

  1. Brokolice se slunečnicovými semínky
  2. Zeleninová směs s klíčky
  3. Salát s fazolemi a vejcem
  4. Polníčkový salát s hořčičným semínkem
  5. Cuketový sandwich
  6. Domácí Lučina
  7. Falešná škvarková pomazánka
  8. Pomazánka z naklíčené čočky:
  9. Salát z pečené červené řepy s cizrnou a sýrem Halloumi
  10. Jogurtový nanuk s borůvkami a proteinem
  11. Jogurtový nanuk s malinami a proteinem
  12. Tvarohový nanuk s banánem
  13. Tvarohový nanuk s borůvkami a čekankovým sirupem
  14. Citrónový nanuk s mátou a čekankovým sirupem
  15. Okurkový nanuk s limetkou a čekankovým sirupem
  16. Bramborový chléb s Psylliem
  17. Farmářské brambory
  18. Jahodové knedlíčky
  19. Cuketový koláč
  20. Celerová polévka s uzenou paprikou
  21. Tabbouleh
  22. Mungo na rajčatech
  23. Jablečný koláč
  24. Květákovo-pohankové placky
  25. Fazolové brownies
  26. Quinoa s trhaným lososem
  27. Vychytávky do kuchyně
  28. Jak číst složení potravin
  29. Lasagne s cuketou a tuňákem
  30. Dýňové rizoto
  31. Rajčatová polévka
  32. Nutriční terapie
  33. Zeleninový salát s grilovanými žampiony
  34. Cukrovka a dna
  35. Cukrovka (diabetes mellitus) a léčba warfarinem
  36. Cukrovka a warfarin
  37. Jarní bramborový salát
  38. Mangoldový koláč
  39. Mrkvový krém
  40. Energetická hodnota potravin
  41. Kuřecí kapsa s dušenou mrkví
  42. Co jsou tuky?
  43. Co jsou bílkoviny?
  44. Co jsou sacharidy?
  45. Kuřecí stripsy se salátem Coleslaw
  46. Celozrnné špagety s brokolicovým pestem
  47. Jogurtový dezert s lesním ovocem
  48. Domácí müsli tyčinky alá štrůdl
  49. Kapr na modro
  50. Luštěninovo-mrkvové karbanátky
  51. Nízkosacharidová dieta - LOWCARB
  52. Mýty a fakta o ovoci