Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

V roce 2014 dokončila bakalářské studium na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, obor Nutriční terapeut. Své první pracovní zkušenosti získala ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a v rekondičním centru VŠTJ medicína Praha. V roce 2015 úspěšně absolvovala akreditační kurz Cvičitel pohybových aktivit se zaměřením na civilizační onemocnění.

Od roku 2015 začala pracovat jako ambulantní nutriční terapeut ve společnosti diabetologie ResTrial, Praha 8, kde vede individuální a skupinové edukace diabetiků.

V roce 2017 dokončila navazující magisterský obor Nutriční specialista rovněž na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V tomto roce se přestěhovala zpět do rodného města Hradec Králové, kde započala svoji spolupráci s MUDr. Jozefínou Štefánkovou Ph.D, u které vede především individuální nutriční konzultace diabetiků, ale také se účastní skupinových edukací.

V tomto roce také publikovala svůj první odborný článek, který byl původně sepsán jako seminární práce. Od té doby prokračuje v této činnosti i nadále. Nejen proto, že ji to baví, ale také proto, aby si zachovala zdravý rozum na mateřské dovolené, kterou započala rovněž v roce 2017.

Ve volném čase, tedy alespoň do roku 2017, se věnuje rekreačně široké škále sportů, nejraději asi cyklistice a turistice. Ráda maluje a zdravě vaří, i když to její rodina nechce jíst. Největším trnem v rodinném oku je zdravější variace receptu svíčková na smetaně (bez smetany), která bývá označována jako „mrkvová“.

Mgr. Beáta Bohnerová

Seznam článků

  1. Těstoviny s avokádovou omáčkou a tofu
  2. Česnekový salát se šunkou a hermelínem
  3. Polníčkový salát se sladkokyselou zálivkou a slunečnicovými semínky
  4. Pomazánka z červené řepy
  5. Pohankový nákyp
  6. Brokolice se slunečnicovými semínky
  7. Zeleninová směs s klíčky
  8. Salát s fazolemi a vejcem
  9. Polníčkový salát s hořčičným semínkem
  10. Cuketový sandwich
  11. Domácí Lučina
  12. Falešná škvarková pomazánka
  13. Pomazánka z naklíčené čočky:
  14. Salát z pečené červené řepy s cizrnou a sýrem Halloumi
  15. Jogurtový nanuk s borůvkami a proteinem
  16. Jogurtový nanuk s malinami a proteinem
  17. Tvarohový nanuk s banánem
  18. Tvarohový nanuk s borůvkami a čekankovým sirupem
  19. Citrónový nanuk s mátou a čekankovým sirupem
  20. Okurkový nanuk s limetkou a čekankovým sirupem
  21. Bramborový chléb s Psylliem
  22. Farmářské brambory
  23. Jahodové knedlíčky
  24. Cuketový koláč
  25. Celerová polévka s uzenou paprikou
  26. Tabbouleh
  27. Mungo na rajčatech
  28. Jablečný koláč
  29. Květákovo-pohankové placky
  30. Fazolové brownies
  31. Quinoa s trhaným lososem
  32. Vychytávky do kuchyně
  33. Jak číst složení potravin
  34. Lasagne s cuketou a tuňákem
  35. Dýňové rizoto
  36. Rajčatová polévka
  37. Nutriční terapie
  38. Zeleninový salát s grilovanými žampiony
  39. Cukrovka a dna
  40. Cukrovka (diabetes mellitus) a léčba warfarinem
  41. Cukrovka a warfarin
  42. Jarní bramborový salát
  43. Mangoldový koláč
  44. Mrkvový krém
  45. Energetická hodnota potravin
  46. Kuřecí kapsa s dušenou mrkví
  47. Co jsou tuky?
  48. Co jsou bílkoviny?
  49. Co jsou sacharidy?
  50. Kuřecí stripsy se salátem Coleslaw
  51. Celozrnné špagety s brokolicovým pestem
  52. Jogurtový dezert s lesním ovocem
  53. Domácí müsli tyčinky alá štrůdl
  54. Kapr na modro
  55. Luštěninovo-mrkvové karbanátky
  56. Nízkosacharidová dieta - LOWCARB
  57. Mýty a fakta o ovoci