Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

V roce 2014 dokončila bakalářské studium na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, obor Nutriční terapeut. Své první pracovní zkušenosti získala ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a v rekondičním centru VŠTJ medicína Praha. V roce 2015 úspěšně absolvovala akreditační kurz Cvičitel pohybových aktivit se zaměřením na civilizační onemocnění.

Od roku 2015 začala pracovat jako ambulantní nutriční terapeut ve společnosti diabetologie ResTrial, Praha 8, kde vede individuální a skupinové edukace diabetiků.

V roce 2017 dokončila navazující magisterský obor Nutriční specialista rovněž na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V tomto roce se přestěhovala zpět do rodného města Hradec Králové, kde započala svoji spolupráci s MUDr. Jozefínou Štefánkovou Ph.D, u které vede především individuální nutriční konzultace diabetiků, ale také se účastní skupinových edukací.

V tomto roce také publikovala svůj první odborný článek, který byl původně sepsán jako seminární práce. Od té doby prokračuje v této činnosti i nadále. Nejen proto, že ji to baví, ale také proto, aby si zachovala zdravý rozum na mateřské dovolené, kterou započala rovněž v roce 2017.

Ve volném čase, tedy alespoň do roku 2017, se věnuje rekreačně široké škále sportů, nejraději asi cyklistice a turistice. Ráda maluje a zdravě vaří, i když to její rodina nechce jíst. Největším trnem v rodinném oku je zdravější variace receptu svíčková na smetaně (bez smetany), která bývá označována jako „mrkvová“.

Mgr. Beáta Bohnerová

Seznam článků

  1. Kolik energie za den přijmout?
  2. Životospráva (výživa a životní styl)
  3. Těstoviny s avokádovou omáčkou a tofu
  4. Česnekový salát se šunkou a hermelínem
  5. Polníčkový salát se sladkokyselou zálivkou a slunečnicovými semínky
  6. Pomazánka z červené řepy
  7. Pohankový nákyp
  8. Brokolice se slunečnicovými semínky
  9. Zeleninová směs s klíčky
  10. Salát s fazolemi a vejcem
  11. Polníčkový salát s hořčičným semínkem
  12. Cuketový sandwich
  13. Domácí Lučina
  14. Falešná škvarková pomazánka
  15. Pomazánka z naklíčené čočky
  16. Salát z pečené červené řepy s cizrnou a sýrem Halloumi
  17. Jogurtový nanuk s borůvkami a proteinem
  18. Jogurtový nanuk s malinami a proteinem
  19. Tvarohový nanuk s banánem
  20. Tvarohový nanuk s borůvkami a čekankovým sirupem
  21. Citronový nanuk s mátou a čekankovým sirupem
  22. Okurkový nanuk s limetkou a čekankovým sirupem
  23. Bramborový chléb s psylliem
  24. Farmářské brambory
  25. Jahodové knedlíčky
  26. Cuketový koláč
  27. Celerová polévka s uzenou paprikou
  28. Tabbouleh
  29. Mungo na rajčatech
  30. Jablečný koláč
  31. Fazolové brownies
  32. Květákovo-pohankové placky
  33. Quinoa s trhaným lososem
  34. Vychytávky do kuchyně
  35. Jak číst složení potravin
  36. Lasagne s cuketou a tuňákem
  37. Dýňové rizoto
  38. Rajčatová polévka
  39. Nutriční terapie
  40. Zeleninový salát s grilovanými žampiony
  41. Cukrovka a dna
  42. Cukrovka (diabetes mellitus) a léčba warfarinem
  43. Cukrovka a warfarin
  44. Jarní bramborový salát
  45. Mangoldový koláč
  46. Mrkvový krém
  47. Energetická hodnota potravin
  48. Kuřecí kapsa s dušenou mrkví
  49. Co jsou tuky?
  50. Co jsou bílkoviny?
  51. Co jsou sacharidy?
  52. Kuřecí stripsy se salátem Coleslaw
  53. Celozrnné špagety s brokolicovým pestem
  54. Jogurtový dezert s lesním ovocem
  55. Kapr na modro
  56. Domácí müsli tyčinky ala štrúdl
  57. Luštěninovo-mrkvové karbanátky
  58. Nízkosacharidová dieta - LOWCARB
  59. Mýty a fakta o ovoci