Další článek Předchozí článek

Domácí Lučina

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 4. 6. 2021


Suroviny:

500g jogurt bílý Hollandia 3,8% tuku

Sůl

Postup:

Postup:

Jogurt smíchaný se solí přendáme do cedníku, který jsme vyložili plátýnkem či gázou. Překryjeme např. pokličkou a cedník položíme na misku. Pod cedníkem by měl být prostor, kvůli odkapávající syrovátce. Necháme v lednici 24 hodin odležet.

Do jogurtu můžeme přimíchat i oblíbené čerstvé bylinky, pepř či jiné koření.

Z jednoho jogurtu odkapalo přibližně 185 ml syrovátky. Získali jsme asi 300 g lučiny (možné ztráty způsobené při přendáváním jogurtu či hotové lučiny do misek).

Tabulka nutričních hodnot:

Energie [kJ]

Bílkoviny [g]

Sacharidy [g]

Tuky [g]

Vláknina [g]

Jogurt Hollandia bílý 500g

1395

18,5

22,5

19

0

Syrovátka 185ml

192

1,7

8,7

0,6

0

Domácí Lučina 100g

401

5,6

4,6

6,1

0

Lučina čerstvá chuť přírody Savencia Fromage & Dairy, a. s.

1280

8,2

1,8

30

0

Další článek Předchozí článek