Další článek Předchozí článek

Tuňáková pomazánka

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 21. 3. 2018


Suroviny na 1 porci:

40 g tuňáka ve vlastní šťávě
50 g nízkotučného tvarohu
30 g polotučného bílého jogurtu
20 g kyselé okurky
10 g cibule
sůl, pepř
40 g pšenično-žitného chleba
50 g rajčat
50 g okurky

Postup:

V misce smícháme tvaroh s jogurtem, přidáme tuňáka a najemno pokrájenou okurku a cibuli. Osolíme, opepříme a promícháme. Servírujeme s opečeným či čerstvým chlebem a zeleninovou oblohou.

Tento recept se skvěle hodí jako svačina či lehká večeře s minimem tuku, zato bohatá na proteiny.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce pomazánky (150 g)

508

9

2

15

0,46

1 porce pomazánky s chlebem a oblohou

969

29

3

19

4

Další článek Předchozí článek