Treska s hranolky z brambor a mrkve na páře
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 13. 3. 2019
Suroviny na 1 porci:
150 g čerstvé tresky (může být i mražená)
100 g brambor
70 g mrkve
5 ml slunečnicového oleje
5 ml olivového oleje
sůl, směs bylin na ryby, petrželka
Postup:
Tresku okořeníme směsí bylin na ryby a z obou stran opečeme na pánvi na troše oleje. Brambory a mrkev oloupeme, pokrájíme na hranolky a společně dusíme v parním hrnci asi 20 minut. Poté mírně posolíme, posypeme petrželkou a servírujeme.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1161 |
22 |
10 |
25 |
4 |