Další článek Předchozí článek

Treska s hranolky z brambor a mrkve na páře

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 13. 3. 2019


Suroviny na 1 porci:

150 g čerstvé tresky (může být i mražená)
100 g brambor
70 g mrkve
5 ml slunečnicového oleje
5 ml olivového oleje
sůl, směs bylin na ryby, petrželka

Postup:

Tresku okořeníme směsí bylin na ryby a z obou stran opečeme na pánvi na troše oleje. Brambory a mrkev oloupeme, pokrájíme na hranolky a společně dusíme v parním hrnci asi 20 minut. Poté mírně posolíme, posypeme petrželkou a servírujeme.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1161

22

10

25

4

Další článek Předchozí článek