Další článek Předchozí článek

Kapr na modro

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 15. 3. 2018


Suroviny na 2 porce:

600 g kapra
150 g kořenové zeleniny
menší cibule
bobkový list, nové koření, pepř, tymián

sůl, cukr, ocet

Postup:

Nejprve si připravme silný zeleninový vývar, který ochutíme bobkovým listem, novým kořením, pepřem, tymiánem, solí a octem. Vývaru stačí malé množství, ale musí mít výraznou chuť. Filety z kapra trochu osolíme a necháme 20 minut odležet. Poté je 5-7 minut pozvolna (na nízkou teplotu) vaříme  (tzv. táhneme) v připraveném vývaru. Zvlášť v rendlíku svaříme trochu octa s jednou lžičkou cukru. Filety opatrně položíme na talíř a polijeme svařeným octem a trochou vývaru. Doplníme uvařenou kořenovou zeleninou. Můžeme přidat malé množství másla. Pro diabetika je ideální přílohou k tomuto pokrmu celozrnný chléb či brambory vařené na páře.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce (150 g)

846

6

8

27

1,5

Další článek Předchozí článek