Předchozí článek

Čerstvý tuňák s bramborovo-mrkvovým pyré a cuketou

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 9. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

130 g čerstvého tuňáka
150 g brambor
80 g mrkve
150 g cukety
5 ml oleje
sůl, pepř, citronová šťáva

Postup:

Brambory a mrkev oloupeme, pokrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Na pánvi na troše oleje opečeme filet z tuňáka, který jsme osolili, opepřili a pokapali citronovou šťávou. Přidáme na plátky pokrájenou cuketu a také opečeme z obou stran. Jakmile máme brambory s mrkví uvařené, scedíme vodu, rozšťoucháme a můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1706

34

13

37

7

Předchozí článek