Losos pečený v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 17. 4. 2018
Suroviny na 1 porci:
120 g čerstvého lososa bez kůže
15 g toastového chleba
3 ml olivového oleje
Stroužek česneku
čerstvé bylinky
sůl, pepř
150 g syrových brambor
Postup:
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit. Rozpálíme troubu na 200 °C a připravíme si krustu. Rozmixujeme toastový chléb s trochou oleje, česnekem, solí, pepřem a čerstvými bylinkami (rozmarýn, tymián, bazalka, pažitka). Čerstvý filet lososa omyjeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do zapékací misky a na něj poklademe umixovanou krustu. Vložíme do trouby a pečeme dle vzhledu, asi 20 – 30 minut. Servírujeme s vařeným bramborem.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1852 |
33 |
20 |
28 |
3 |