Další článek Předchozí článek

Losos pečený v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 17. 4. 2018


Suroviny na 1 porci:

120 g čerstvého lososa bez kůže
15 g toastového chleba
3 ml olivového oleje
150 g syrových brambor
1 stroužek česneku
čerstvé bylinky, sůl, pepř

Postup:

Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit. Rozpálíme troubu na 200 °C a připravíme si krustu. Rozmixujeme toastový chléb s trochou oleje, česnekem, solí, pepřem a čerstvými bylinkami (rozmarýn, tymián, bazalka, pažitka). Filet lososa omyjeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do zapékací misky a na něj navrstvíme připravenou krustu. Vložíme do trouby a asi 20–30 minut. Servírujeme s vařeným bramborem.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1852

33

20

28

3

Další článek Předchozí článek