Filátko ze pstruha s brokolicí dušenou v páře
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 13. 3. 2019
Suroviny na 1 porci:
170 g čerstvého pstruha (může být i mražený)
200 g brokolice
5 ml slunečnicového oleje
sůl, citron, směs bylin na ryby
Postup:
Pstruha zakápneme vymačkanou citronovou šťávou, osolíme, okořeníme směsí bylin na ryby a z obou stran opečeme na malém množství oleje. Brokolici očistíme a vložíme do parního hrnce, kde ji 15 minut dusíme. Servírujeme s pstruhem, kterého jíme bez kůže (pro zachování dietního charakteru pokrmu).
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1200 |
12 |
10 |
38 |
6 |