Předchozí článek

Filátko ze pstruha s brokolicí dušenou v páře

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 13. 3. 2019


Suroviny na 1 porci:

170 g čerstvého pstruha (může být i mražený)
200 g brokolice
5 ml slunečnicového oleje
sůl, citron, směs bylin na ryby

Postup:

Pstruha zakápneme vymačkanou citronovou šťávou, osolíme, okořeníme směsí bylin na ryby a z obou stran opečeme na malém množství oleje. Brokolici očistíme a vložíme do parního hrnce, kde ji 15 minut dusíme. Servírujeme s pstruhem, kterého jíme bez kůže (pro zachování dietního charakteru pokrmu).

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1200

12

10

38

6

Předchozí článek