Další článek

Zapečená ryba s mozzarellou a rajčaty

Autor:
Miroslava Hylenová, Dis.

Pracoviště:

Vloženo: 13. 9. 2016


suroviny:

200 g ryby
mozzarella
rajčata
Olej, sůl, pepř

Zapékací misku vytřeme olejem (1 polévková lžíce). Plátky ryby (čerstvé či rozmražené) opepříme a osolíme a dáme do zapékací misky. Pečeme cca 20 minut. Poté přidáme rajčata pokrájená na plátky a ještě chvíli zapečeme. Nakonec vše poklademe plátky mozzarelly, troubu vypneme a vše necháme v teple dojít. Jako přílohu můžete zvolit brambory, vařené nebo pečené, případně pečivo.

Poznámka: Je to velmi dobrý pokrm. Osobně bych doporučila čerstvého amura (má málo kostí). Pokud pokrm připravujete pro víc lidí, je ideální mít malé zapékací misky pro každého zvlášť. Sýr se hůř krájí. Ale i ve větší nádobě se to dá zvládnout.

Další článek