Další článek Předchozí článek

Lasagne s cuketou a tuňákem

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 27. 8. 2018


Suroviny na 3 porce:

400 g cuketa
1 cibule
4 rajčata
400 g loupaná pasírovaná rajčata
200 g tuňák ve vlastní šťávě
120 g mozzarella

Postup:

Cuketu, rajčata a mozzarellu nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na nudličky. Do skleněné zapékací mísy vložíme 3 plátky těstovin, dále vrstvíme cuketu, rajčata, cibuli, tuňáka a opět těstoviny. Jednotlivé vrstvy můžeme ochutit oblíbenými bylinkami, česnekem či kořením. Zalijeme pasírovanými rajčaty. Vrch těstovin pokryjeme mozzarellou a dáme péct do to trouby na 200 °C asi 30 minut.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1622

35

10

35

6

Další článek Předchozí článek