Lasagne s cuketou a tuňákem
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 27. 8. 2018
Suroviny na 3 porce:
400 g cuketa
1 cibule
4 rajčata
400 g loupaná pasírovaná rajčata
200 g tuňák ve vlastní šťávě
120 g mozzarella
Postup:
Cuketu, rajčata a mozzarellu nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na nudličky. Do skleněné zapékací mísy vložíme 3 plátky těstovin, dále vrstvíme cuketu, rajčata, cibuli, tuňáka a opět těstoviny. Jednotlivé vrstvy můžeme ochutit oblíbenými bylinkami, česnekem či kořením. Zalijeme pasírovanými rajčaty. Vrch těstovin pokryjeme mozzarellou a dáme péct do to trouby na 200 °C asi 30 minut.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1622 |
35 |
10 |
35 |
6 |