Čerstvý tuňák na salátku s avokádem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 16. 4. 2018
Suroviny na 1 porci:
130 g čerstvého tuňáka
50 g mixu listových salátů
50 g cherry rajčat
30 g avokáda
10 g dijonské hořčice
7 ml oleje
5 ml octa
sůl, pepř, pažitka
Postup:
Čerstvého tuňáka omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Dáme nasucho opéct na nepřilnavou pánev (můžeme také připravit na grilu). Doba pečení je podle každého chuti jiná. Já opékala na mírném stupni z každé strany 7 minut. Během pečení ryby si připravíme salát. Listové saláty, rajčata i avokádo pokrájíme do mísy a promícháme. V hrnečku si rozmícháme olej s octem, dvěma lžičkami vody a hořčicí, přidáme sůl, čerstvě namletý pepř a posekanou pažitku a celé rozmícháme. Na talíř servírujeme salátek, navrch dáme tuňáka a vedle zdobíme hořčicovým dresingem, který dodá salátku šmrnc.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1477 |
5 |
22 |
33 |
3 |