Další článek Předchozí článek

Čerstvý tuňák na salátku s avokádem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 16. 4. 2018


Suroviny na 1 porci:

130 g čerstvého tuňáka
50 g mixu listových salátů
50 g cherry rajčat
30 g avokáda
10 g dijonské hořčice
7 ml oleje
5 ml octa
sůl, pepř, pažitka

Postup:

Čerstvého tuňáka omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Dáme nasucho opéct na nepřilnavou pánev (můžeme také připravit na grilu). Doba pečení je podle každého chuti jiná. Já opékala na mírném stupni z každé strany 7 minut. Během pečení ryby si připravíme salát. Listové saláty, rajčata i avokádo pokrájíme do mísy a promícháme. V hrnečku si rozmícháme olej s octem, dvěma lžičkami vody a hořčicí, přidáme sůl, čerstvě namletý pepř a posekanou pažitku a celé rozmícháme. Na talíř servírujeme salátek, navrch dáme tuňáka a vedle zdobíme hořčicovým dresingem, který dodá salátku šmrnc.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1477

5

22

33

3

Další článek Předchozí článek