Další článek Předchozí článek

Žitné jednohubky se třemi druhy pomazánek

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 7. 12. 2019


Suroviny na porci jednohubek (9 ks):

1 žitný rohlík Globus (60 g)
30 g avokádové pomazánky
30 g kapiové pomazánky
30 g kaparové pomazánky

Suroviny na avokádovou pomazánku (270 g):

170 g avokáda
20 g červené cibule
80 g žervé
2 stroužky česneku
sůl, pepř

Suroviny na kapiovou pomazánku (180 g):
100 g měkkého tvarohu bez tuku
40 g kapie
15 g sušených rajčat
25 g kyselé okurky
sůl, pepř

Suroviny na kaparovou pomazánku (150 g):

130 g měkkého tvarohu bez tuku
20 g kaparů
sůl, pepř

Postup:

Postup na výrobu všech tří pomazánek je shodný a velmi snadný. Každou pomazánku připravujeme zvlášť v mixéru, v němž všechny suroviny na uvedenou pomazánku rozmixujeme na jemnou pěnu. Žitný rohlík rozkrájíme na kolečka a namažeme pomazánkami.

Na těchto 9 jednohubek bylo použito (a v tabulce také počítáno) od každé pomazánky 30 g. Doporučuji ovšem avokádovou pomazánkou „šetřit“ a kvůli vyššímu (ale kvalitnímu!) množství tuku mazat jednohubky jen lehce. Naopak zbylými dvěma pomazánkami netřeba šetřit díky tvarohovému základu a minimálnímu množství tuku.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

100 g avokádové pomazánky

876

5,6

19,6

4,4

3,3

100 g kapiové pomazánky

324

7

2,4

7,6

1

100 g kaparové pomazánky

301

4,6

0,3

12,3

0,8

1 porce (tj. 9 jednohubek)

998

25,2

8,7

14,3

3,5

Další článek Předchozí článek