Žitné jednohubky se třemi druhy pomazánek
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 7. 12. 2019
Suroviny na porci jednohubek (9 ks):
1 žitný rohlík Globus (60 g)
30 g avokádová pomazánka
30 g kapiová pomazánka
30 g kaparová pomazánka
Suroviny na avokádovou pomazánku (270 g):
170 g avokádo
20 g červená cibule
80 g žervé
2 stroužky česneku
Sůl, pepř
Suroviny na kapiovou pomazánku (180 g):
100 g tvaroh měkký bez tuku
40 g kapie
15 g sušená rajčata
25 g kyselá okurka
Sůl, pepř
Suroviny na kaparovou pomazánku (150 g):
130 g tvaroh měkký bez tuku
20 g kapary
Sůl, pepř
Postup:
Postup všech tří pomazánek je shodný a velmi snadný. Každou pomazánku připravujeme zvlášť v mixéru, kdy všechny suroviny na uvedenou pomazánku společně rozmixujeme na jemnou pěnu. Žitný rohlík rozkrájíme na kolečka a namažeme pomazánkami.
Na těchto 9 jednohubek bylo použito (a v tabulce také počítáno) od každé pomazánky 30 g. Doporučuji ovšem avokádovou pomazánkou „šetřit“ a kvůli vyššímu (ale kvalitnímu!) množství tuku mazat jednohubky jen lehce. Naopak zbylými dvěma pomazánkami netřeba šetřit, díky tvarohovému základu a minimálnímu množství tuku.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
100 g avokádová |
876 |
5,6 |
19,6 |
4,4 |
3,3 |
100 g kapiová |
324 |
7 |
2,4 |
7,6 |
1 |
100 g kaparová |
301 |
4,6 |
0,3 |
12,3 |
0,8 |
Porce 9 jednohubek |
998 |
25,2 |
8,7 |
14,3 |
3,5 |