Další článek Předchozí článek

Falešná škvarková pomazánka

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 4. 6. 2021


Suroviny:

65 g pohanky (1/4 hrnku)
1 cibule
1 lžíce řepkového oleje
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
2 kyselé okurky
1 vařené vejce
Majoránka
Česnek 2-4 stroužky

Postup:

Pohanku pomalu uvaříme na nižším stupni ve dvojnásobném množství vody. Na jedné lžíci řepkového oleje osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a česnek.  Cibuli s česnekem přimícháme k uvařené pohance, ve které už by neměla být voda. Přidáme hořčici, pokrájené vejce uvařené natvrdo, majoránku, sůl. Tyčovým mixérem rozmixujeme – ne úplně do hladka na kaši. Do směsi přidáme nakrájené kyselé okurky.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie [kJ]

Bílkoviny [g]

Sacharidy [g]

Tuky [g]

Vláknina [g]

Cca 250g pomazánky

2529

15,6

69

29,6

11,4

Cca 40g pomazánky

421

2,6

11,5

4,9

1,9

Škvarková pomazánka 40 g

933

7,5

0,9

21

0,1

Další článek Předchozí článek