Falešná škvarková pomazánka
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 4. 6. 2021
Suroviny:
65 g pohanky (1/4 hrnku)
1 cibule
1 lžíce řepkového oleje
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
2 kyselé okurky
1 uvařené vejce
2-4 stroužky česneku
majoránka
Postup:
Pohanku pomalu uvaříme na nižším stupni ve dvojnásobném množství vody. Na jedné lžíci řepkového oleje osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli s česnekem přimícháme k uvařené pohance, ve které už by neměla být voda. Přidáme hořčici, jednu lžíci olivového oleje, pokrájené vejce uvařené natvrdo, majoránku a sůl. Tyčovým mixérem rozmixujeme (ne úplně do hladka) na kaši. Nakonec do směsi přidáme nakrájené kyselé okurky.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
|
cca 250 g pomazánky |
2529 |
69 |
29,6 |
15,6 |
11,4 |
1 porce (40 g) |
421 |
11,5 |
4,9 |
2,6 |
1,9 |
1 porce klasické škvarkové pomazánky (40 g) |
933 |
0,9 |
21 |
7,5 |
0,1 |