Další článek Předchozí článek

Falešná škvarková pomazánka

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 4. 6. 2021


Suroviny:

65 g pohanky (1/4 hrnku)
1 cibule
1 lžíce řepkového oleje
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
2 kyselé okurky
1 uvařené vejce
2-4 stroužky česneku
majoránka

Postup:

Pohanku pomalu uvaříme na nižším stupni ve dvojnásobném množství vody. Na jedné lžíci řepkového oleje osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli s česnekem přimícháme k uvařené pohance, ve které už by neměla být voda. Přidáme hořčici, jednu lžíci olivového oleje, pokrájené vejce uvařené natvrdo, majoránku a sůl. Tyčovým mixérem rozmixujeme (ne úplně do hladka) na kaši. Nakonec do směsi přidáme nakrájené kyselé okurky.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy  (g)

Tuky  (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

cca 250 g pomazánky

2529

69

29,6

15,6

11,4

1 porce   (40 g)

421

11,5

4,9

2,6

1,9

1 porce klasické škvarkové pomazánky (40 g)

933

0,9

21

7,5

0,1

Další článek Předchozí článek