Další článek Předchozí článek

Pomazánka z naklíčené čočky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 4. 6. 2021


Suroviny:

120 g naklíčené čočky
30 g Lučiny
15 g bílého jogurtu (zarovnaná lžíce)
jarní cibulka (asi 10 cm)
4 sušená rajčata nakládaná v oleji
česnek
sůl

Postup:

Čočku dáme klíčit 3 dny před přípravou pomazánky. Rajčata necháme okapat od přebytečného oleje. Naklíčenou čočku rozmixujeme společně s lučinou, jogurtem a sušenými rajčaty.  Podle vlastní chuti dochutíme česnekem a solí.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

cca 200 g pomazánky

1119

25

11,3

13,5

6,1

1 porce   (40 g)

224

1,3

2,3

2,7

1,2

Další článek Předchozí článek