Předchozí článek

Pomazánka z naklíčené čočky:

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 4. 6. 2021


Suroviny

120 g naklíčené čočky
30g Lučiny
15g jogurt bílý (zarovnaná lžíce)
Jarní cibulka (asi 10 cm)
Sůl
4ks sušená rajčata nakládaná v oleji
česnek

Postup:

Čočku dáme klíčit 3 dny před přípravou pomazánky. Rajčata necháme okapat od přebytečného oleje. Naklíčenou čočku rozmixujeme společně s lučinou, jogurtem a sušenými rajčaty.  Podle vlastní chuti dochutíme česnekem a solí.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie [kJ]

Bílkoviny [g]

Sacharidy [g]

Tuky [g]

Vláknina [g]

Cca 200g pomazánky

1119

13,5

25

11,3

6,1

40g pomazánky

224

2,7

1,3

2,3

1,2

Předchozí článek