Salát s fazolemi a vejcem

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 18. 11. 2021


Suroviny na 3 porce:

125 g ledového salátu (asi ¼ hlavičky)
70 g polníčku (asi 2 hrsti)
200 g rajčat (asi 2 ks)
150 g salátové okurky (asi ½)
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (podíl pevné složky 255 g)
100 g kuřecí prsní šunka (92%)
6 vajec
6 ks žitného knäckebrotu
2 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico)

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo. Zeleninu očistíme, saláty natrháme, rajčata a okurku nakrájíme na malé kousky. Fazole propláchneme vodou. Šunku nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v misce a zalijeme 2 lžícemi balzamika. Osolíme.

Jednu porci salátu podáváme se 2 vejci a 2 plátky knäckebrotu.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1633

30

33

13

5,5

Tento salát je plnohodnotné jídlo, obsahuje bílkoviny, tuky i sacharidy. Je vhodný např. na večeři.

Pokud by měl být určen k obědu, je třeba mít na zřeteli, že obsahuje (podle rámcového jídelníčku na 200 g sacharidů) o 20 g sacharidů méně.  Je proto možné k němu sníst více plátků knäckebrotu, nebo ho zaměnit za jiné pečivo.

TIP! Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.