Salát s fazolemi a vejcem
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 18. 11. 2021
Suroviny na 3 porce:
125 g ledového salátu (asi ¼ hlavičky)
70 g polníčku (asi 2 hrsti)
200 g rajčat (asi 2 ks)
150 g salátové okurky (asi ½)
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (podíl pevné složky 255 g)
100 g kuřecí prsní šunka (92%)
6 vajec
6 ks žitného knäckebrotu
2 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico)
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo. Zeleninu očistíme, saláty natrháme, rajčata a okurku nakrájíme na malé kousky. Fazole propláchneme vodou. Šunku nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v misce a zalijeme 2 lžícemi balzamika. Osolíme.
Jednu porci salátu podáváme se 2 vejci a 2 plátky knäckebrotu.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1633 |
30 |
33 |
13 |
5,5 |
Tento salát je plnohodnotné jídlo, obsahuje bílkoviny, tuky i sacharidy. Je vhodný např. na večeři.
Pokud by měl být určen k obědu, je třeba mít na zřeteli, že obsahuje (podle rámcového jídelníčku na 200 g sacharidů) o 20 g sacharidů méně. Je proto možné k němu sníst více plátků knäckebrotu, nebo ho zaměnit za jiné pečivo.
TIP! Načatý polníček překryjte navlhčenou (papírovou) utěrkou, vydrží tak déle čerstvý.