Rajčatová polévka
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 22. 8. 2018
Suroviny na 4 porce:
8 ks rajčat
5 stroužků česneku
Olivový olej
Bazalka čerstvá
Smetana na vaření
Jogurt nebo zakysaná smetana
Sůl, pepř
Postup:
Rajčata nakrojíme, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Česnek nasekáme na plátky a na lžíci olivového oleje velmi krátce opečeme, přidáme listy bazalky (nešetříme) a rajčata. Společně krátce povaříme. Rozmixujeme tyčkovým mixérem. Zjemníme asi 100ml smetany na vaření. Dochutíme.
Na talíři polévku dozdobíme lžičkou jogurtu či zakysané smetany a lístky bazalky.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
500 |
11 |
7 |
3 |
2,5 |