Další článek Předchozí článek

Rajčatová polévka

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 22. 8. 2018


Suroviny na 4 porce:

8 rajčat
5 stroužků česneku
olivový olej
100 ml smetany na vaření
jogurt nebo zakysaná smetana
sůl, pepř, čerstvá bazalka

Postup:

Rajčata nakrojíme, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Česnek nasekáme na plátky a na lžíci olivového oleje velmi krátce opečeme, přidáme listy bazalky (nešetříme) a rajčata. Společně krátce povaříme. Rozmixujeme tyčkovým mixérem. Zjemníme smetanou na vaření. Dochutíme.

Na talíři polévku dozdobíme lžičkou jogurtu či zakysané smetany a lístky bazalky.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

500

11

7

3

2,5

Další článek Předchozí článek