Celerová polévka s uzenou paprikou
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 15. 8. 2019
Suroviny na 4 porce:
½ celeru
Cibule
Koření - paprika uzená
sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno. Celer nakrájíme na kostičky. Krátce osmažíme cibuli a poté přidáme kostky celeru. Opečeme do zlatova, zasypeme asi 2 lžičkami uzené papriky a zalijeme přiměřeným množstvím vody. (můžeme použít i vývar).
Vaříme, dokud celer nezměkne. Poté rozmixujeme do hladka a dochutíme. Dozdobíme pórkem.
TIP! Po uvaření celeru můžeme vodu od něho oddělit stranou. Celer rozmixujeme a až poté ředíme zbylým vývarem z celeru do požadované krémové konzistence. Přejdeme tak tomu, aby polévka nebyla příliš řídká a nemuseli jsme ji zahušťovat.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
225 |
7,5 |
2 |
1,3 |
3 |