Předchozí článek

Celerová polévka s uzenou paprikou

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 15. 8. 2019


Suroviny na 4 porce:

½ celeru
Cibule
Koření - paprika uzená
sůl, pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno. Celer nakrájíme na kostičky. Krátce osmažíme cibuli a poté přidáme kostky celeru. Opečeme do zlatova, zasypeme asi 2 lžičkami uzené papriky a zalijeme přiměřeným množstvím vody. (můžeme použít i vývar).

Vaříme, dokud celer nezměkne. Poté rozmixujeme do hladka a dochutíme. Dozdobíme pórkem.

TIP! Po uvaření celeru můžeme vodu od něho oddělit stranou. Celer rozmixujeme a až poté ředíme zbylým vývarem z celeru do požadované krémové konzistence. Přejdeme tak tomu, aby polévka nebyla příliš řídká a nemuseli jsme ji zahušťovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

225

7,5

2

1,3

3

Předchozí článek