Další článek Předchozí článek

Mrkvový krém

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 18. 4. 2018


Suroviny na 4 porce:

2 cibule
6 velkých mrkví
100 ml smetany na vaření
1 lžíce oleje
1 lžička kari
pórek
čerstvý libeček, zázvor, polévkové koření, sůl, pepř
 

Postup:

Cibuli i mrkev nakrájíme na větší kousky a osmažíme na lžíci oleje. Zasypeme lžičkou kari a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí mrkve. Přidáme zázvor a libeček dle chuti. Rozmixujeme tyčkovým mixérem. Krém zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem či polévkovým kořením. Podáváme zdobené lžičkou zakysané smetany či jogurtu a pórkem nakrájeným na jemná kolečka.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

celá várka (tj. 4 porce)

1800

62

21

11

25

1 porce

450

15,5

5,3

       2,8

6,3

Další článek Předchozí článek