Předchozí článek

Mrkvový krém

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 18. 4. 2018


Suroviny na 4 porce:

2 cibule
6 velkých mrkví
100ml smetana na vaření
1 lžíce olej
1 lžička kari
Libeček čerstvý
Zázvor
Polévkové koření, sůl, pepř
Pórek

Postup:

Cibuli i mrkev nakrájíme na větší kousky a osmažíme na lžíci oleje. Zasypeme lžičkou kari a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí mrkve. Přidáme zázvor a libeček dle chuti. Rozmixujeme tyčkovým mixérem. Krém zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem či polévkovým kořením. Podáváme zdobené lžičkou zakysané smetany či jogurtu a pórkem nakrájeným na jemná kolečka.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

4 porce

1800

62

21

11

25

1 porce

450

15,5

5,3

2,8

6,3

Předchozí článek