Mrkvový krém
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 18. 4. 2018
Suroviny na 4 porce:
2 cibule
6 velkých mrkví
100 ml smetany na vaření
1 lžíce oleje
1 lžička kari
pórek
čerstvý libeček, zázvor, polévkové koření, sůl, pepř
Postup:
Cibuli i mrkev nakrájíme na větší kousky a osmažíme na lžíci oleje. Zasypeme lžičkou kari a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí mrkve. Přidáme zázvor a libeček dle chuti. Rozmixujeme tyčkovým mixérem. Krém zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem či polévkovým kořením. Podáváme zdobené lžičkou zakysané smetany či jogurtu a pórkem nakrájeným na jemná kolečka.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
celá várka (tj. 4 porce) |
1800 |
62 |
21 |
11 |
25 |
1 porce |
450 |
15,5 |
5,3 |
2,8 |
6,3 |