Další článek Předchozí článek

Cuketový krém

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 22. 8. 2018


Suroviny na 2 porce:

500 g cukety
50 g cibule
10 ml slunečnicového oleje
100 g kysané smetany 10 % tuku
1 větší stroužek česneku
Zeleninový vývar

Sůl, pepř

Postup:

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme najemno pokrájenou cibuli. Poté pokrájíme cuketu na půlkolečka a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme a restujeme asi 20 minut za občasného míchání.  Poté zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby cuketa byla celá ponořená (cca 500 ml). Provaříme a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec odstavíme z plotny, přidáme kysanou smetanu a celé tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého krému.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

Várka – 2 porce

1379

22

22

11

7

1 porce

690

11

11

5,5

3,5

Další článek Předchozí článek