Kuřecí kapsa s dušenou mrkví

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 18. 4. 2018


Suroviny na 2 porce:

4 mrkve
2 cibule
300 g vařených brambor
300 g kuřecích prsou
pórek

50 g sýru gouda (40 % tuku)
1 lžíce oleje
1 lžička sojové omáčky
drcený kmín, sůl, pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na oleji. Mrkev nastrouháme na tenká kolečka a osmahneme na cibulce. Přidáme drcený kmín a sojovou omáčku. Směs ještě chvíli smažíme a poté zalijeme horkou vodou. Dusíme do změknutí mrkve a vypaření vody.

Kuřecí prso podélně rozkrojíme a vytvoříme kapsu na naplnění. Do kapsy vložíme pórek nakrájený na kolečka, sýr a dochutíme solí a pepřem. Kapsu pevně uzavřeme párátky. Vložíme do pekáčku na pečicí papír a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme přepnout na gril, maso získá zlatavou barvu.  Podáváme s vařeným bramborem.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1985

41

13

46

9