Další článek Předchozí článek

Kuřecí kapsa s dušenou mrkví

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 18. 4. 2018


Suroviny na 2 porce:

4 mrkve
2 cibule
300g  vařených brambor
300g kuřecích prsou
pórek

50g sýru gouda 40% tuku
1 lžíce olej
drcený kmín
sůl

pepř

1 lžička sojová omáčka

Postup:

Cibuli nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na oleji. Mrkev nastrouháme na tenká kolečka a osmahneme na cibulce. Přidáme drcený kmín a sojovou omáčku. Směs ještě chvíli smažíme a poté zalijeme horkou vodou. Dusíme do změknutí mrkve a vypaření vody.

Kuřecí prso podélně rozkrojíme a vytvoříme tak kapsu na naplnění. Do kapsy vložíme pórek nakrájený na kolečka, sýr a dochutíme solí a pepřem. Kapsu pevně uzavřeme párátky. Vložíme do pekáčku na pečící papír a pečeme na 180 °C na asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme přepnout na gril, maso získá zlatavou barvu.  Podáváme s vařeným bramborem.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1985

41

13

46

9

Další článek Předchozí článek