Kuřecí kapsa s dušenou mrkví
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 18. 4. 2018
Suroviny na 2 porce:
4 mrkve
2 cibule
300 g vařených brambor
300 g kuřecích prsou
pórek
50 g sýru gouda (40 % tuku)
1 lžíce oleje
1 lžička sojové omáčky
drcený kmín, sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na oleji. Mrkev nastrouháme na tenká kolečka a osmahneme na cibulce. Přidáme drcený kmín a sojovou omáčku. Směs ještě chvíli smažíme a poté zalijeme horkou vodou. Dusíme do změknutí mrkve a vypaření vody.
Kuřecí prso podélně rozkrojíme a vytvoříme kapsu na naplnění. Do kapsy vložíme pórek nakrájený na kolečka, sýr a dochutíme solí a pepřem. Kapsu pevně uzavřeme párátky. Vložíme do pekáčku na pečicí papír a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme přepnout na gril, maso získá zlatavou barvu. Podáváme s vařeným bramborem.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1985 |
41 |
13 |
46 |
9 |