Kuřecí prso se zeleným chřestem a jogurtovým dipem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 6. 2018
Suroviny na 1 porci:
150 g kuřecí prso
150 g zeleného chřestu
10 g parmazán
5 ml oleje
40 g bílého jogurtu 3,5%
Sůl, pepř, česnek
Postup:
Kuřecí prso opečeme na pánvi na troše oleje. Zelený chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a povaříme v mírně osolené vodě. Zelený chřest se oproti bílému nemusí loupat. Připravíme si jogurtový dip – smícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Servírujeme kuřecí prso, vařený chřest posypaný parmazánem a k tomu jogurtový dip.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1303 |
5 |
12 |
44 |
3 |