Další článek Předchozí článek

Kuřecí prso se zeleným chřestem a jogurtovým dipem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

150 g kuřecí prso

150 g zeleného chřestu

10 g parmazán

5 ml oleje

40 g bílého jogurtu 3,5%

Sůl, pepř, česnek

Postup:

Kuřecí prso opečeme na pánvi na troše oleje. Zelený chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a povaříme v mírně osolené vodě. Zelený chřest se oproti bílému nemusí loupat. Připravíme si jogurtový dip – smícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Servírujeme kuřecí prso, vařený chřest posypaný parmazánem a k tomu jogurtový dip.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1303

5

12

44

3

Další článek Předchozí článek