Další článek Předchozí článek

Kuřecí nudličky na zelenině s rýžovými nudlemi

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 6. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

130 g kuřecí prsa
20 g cibule
50 g rajčata
25 g cuketa
25 g lilek
20 g červená paprika
10 g pórek
130 g syrových syrové rýžové nudle
5 ml slunečnicového oleje
Sůl, pepř, česnek, čerstvé bylinky

Postup:

Kuřecí maso očistíme a pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a osolené a opepřené maso opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli a ostatní pokrájenou zeleninu a chvíli restujeme. Poté můžeme přidat trochu sójové omáčky. Celou směs ochutíme česnekem a čerstvými bylinkami.

Uvaříme rýžové nudle – ve vroucí osolené vodě nudle vaříme asi 5 minut. Nudle scedíme a můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1419

33

7

34

5

Další článek Předchozí článek