Předchozí článek

Kuřecí plátek s kapiovo-cibulovou směsí s hranolky

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 2. 3. 2020


Suroviny na 1 porci:

120 g kuřecích prsou
20 g cibule
20 g čerstvé kapie
30 g mozarelly light
10 g másla
150 g brambor
sůl, pepř, bylinky na grilovanou zeleninu

Postup:

Brambory oloupeme a pokrájíme na hranolky. Hranolky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do trouby na 200 °C na asi 40 minut. Kdo má fritézu Tefal ActiFry, může ji použít namísto trouby. Kuřecí maso omyjeme, naklepeme na slabší plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a vložíme do něj nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme a poté přidáme i nadrobno pokrájenou kapii. Směs osolíme a okořeníme bylinkami na grilovanou zeleninu. Jakmile je zelenina lehce dozlatova, přendáme ji do misky a na pánev vložíme maso. Opečeme ho z jedné strany, otočíme, navrch přidáme lžičkou cibuli s kapií a směs pokryjeme na plátky pokrájenou mozzarellou. Takto maso opékáme, dokud nebude zcela propečené. Servírujeme s hranolky.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1613

27

13

37

3

Předchozí článek