Kuřecí plátek s kapiovo-cibulovou směsí s hranolky
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 2. 3. 2020
Suroviny na 1 porci:
120 g kuřecí prsa
20 g cibule
20 g čerstvá kapie
30 g mozarella light
10 g máslo
150 g brambory
Sůl, pepř, bylinky na grilovanou zeleninu
Postup:
Brambory oloupeme a pokrájíme je na hranolky. Hranolky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do trouby na 200 °C na asi 40 minut. Kdo má fritézu Tefal ActiFry, může ji použít namísto trouby. Kuřecí maso omyjeme, naklepeme na slabší plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme a poté přidáme i nadrobno pokrájenou kapii. Směs osolíme a přidáme bylinky určené na grilovanou zeleninu. Jakmile je zelenina lehce dozlatova, přendáme ji do misky a na pánev vložíme maso. Opečeme ho z jedné strany, otočíme, navrch přidáme lžičkou cibuli s kapií a směs pokryjeme na plátky pokrájenou mozzarellou. Takto maso opékáme, dokud nebude zcela propečené. Servírujeme s hranolky.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1613 |
27 |
13 |
37 |
3 |