Další článek Předchozí článek

Kuřecí stehýnka s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 19. 3. 2018


Suroviny na 1 porci:

2 kuřecí spodní stehýnka (cca 200 g)
10 g červené cibule
trochu česneku
120 g brambor
80 g pařížské zeleninové směsi (nebo jakékoli jiné)

Postup:

Kuřecí stehýnka omyjeme a okořeníme, vložíme do zapékací mísy, lehce podlijeme a dáme péct do trouby na 180 °C asi na 1,5 hodiny. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je do tvaru hranolků, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Bramborové hranolky můžeme okořenit čerstvými nebo sušenými bylinkami, případně je můžeme posolit, ale až po upečení. Asi po hodině pečení stehýnek přidáme na proužky pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Do trouby vložíme plech s hranolky a pečeme asi 30 minut. Průběžně kontrolujeme. V hrnci si uvaříme zeleninu a můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1651

28

10

46

5

Další článek Předchozí článek