Předchozí článek

Čínská kuřecí směs s rýží

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 13. 3. 2019


Suroviny na 1 porci:

130 g kuřecích prsou
40 g rýže Basmati
30 g mrkve
30 g papriky
30 g fazolových lusků
30 g cibule
10 g kešu (hodí se také arašídy)
5 ml slunečnicového oleje
Sůl, pepř, sójová omáčka

Postup:

Na malém množství oleje opečeme kuřecí maso pokrájené na nudličky. Poté přidáme pokrájenou cibuli, zeleninu, kešu oříšky, zakápneme sójovou omáčkou a vše spolu lehce podusíme tak, aby zelenina byla křupavá a svěží. Rýži vaříme v jemně osolené vodě doměkka. Jakmile máme rýži uvařenou, můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1492

35

11

28

6

Předchozí článek