Pečené kuřecí prso s dvoubarevným dortíkem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

1 menší kuřecí prso (cca 170 g)
30 g cibule
150 g syrových brambor
80 g mrkve
2 stroužky česneku
sůl, pažitka, rozmarýn

Postup:

Kuřecí prso omyjeme, osolíme a vložíme do zapékací misky. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli, pokrájený česnek a podlijeme trochou vody. Dáme péct zakryté do trouby vyhřáté na 170 °C na 30 minut, poté dopékáme odkryté dalších přibližně 10–15 minut. Mezitím si uvaříme oloupané brambory s celou mrkví. Jakmile jsou brambory s mrkví uvařené, scedíme vodu, mrkev dáme stranou a brambory rozšťoucháme a promícháme s nasekanou pažitkou. Servírujeme na talíř do kulaté formičky. Na brambory navrstvíme rozšťouchanou mrkev a formu odebereme z talíře. K dvoubarevnému dortíčku servírujeme upečené kuřecí prso na cibulce a česneku. Zdobíme rozmarýnem.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1436

33

3

43

6