Kuřecí závitek s bramborovo-mrkvovým dortíkem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 27. 2. 2020
Suroviny na 1 porci:
120 g kuřecí prsa
10 g kapusta
10 g cuketa
10 g mrkev
5 g kapie
½ vejce (na teflonové pánvi připravíme nasucho míchané vajíčko a použijeme do 1 závitku ½ vejce)
100 ml zeleninový vývar
100 g brambory + 50 g mrkev
10 g francouzská hořčice
Sůl, pažitka
Postup:
Kuřecí maso naklepeme na tenčí plátek a osolíme. Na plátek vložíme list kapusty, jedno míchané vajíčko, cuketu a mrkev ukrojenou na hranolek a proužek kapie. Naplněný plátek pevně srolujeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme trochou zeleninového vývaru. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Takto pečeme za občasného podlití po dobu cca 35 minut. V osolené vodě uvaříme na kostičky pokrájené brambory s očištěnou mrkví doměkka. Společně je rozšťoucháme s posekanou pažitkou. Rolku překrojíme a podáváme s hořčicí.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1222 |
23 |
6 |
35 |
4 |