Další článek Předchozí článek

Medovo-hořčičné kuře s bylinkovým bramborem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 9. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

1 kuřecí stehno bez kůže
5 g medu
5 g hrubozrnné hořčice
5 ml oleje
10 g cibule
150 g syrových brambor
30 g mrkve
sůl, pepř, česnek, tymián, rozmarýn, pažitka, jarní cibulka

Postup:

Nejprve si připravíme marinádu, kterou budeme potírat maso. Smícháme hořčici s medem, olejem, solí a pepřem a mícháme, dokud se suroviny nespojí. Následně vložíme kuřecí stehno do zapékací mísy a potřeme ho marinádou. Celé podlijeme trochou vody a zakryté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 1 hodinu, poté odkryjeme a ještě dopékáme 30 minut. Zatímco se nám maso peče, uvaříme si brambory společně s mrkví. Po uvaření slijeme, rozšťoucháme a přidáme nasekané bylinky s jarní cibulkou. Celé promícháme a servírujeme s upečeným stehýnkem.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1656

31

10

34

4

Další článek Předchozí článek