Další článek Předchozí článek

Marinovaný kuřecí steak s hranolky

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 1. 3. 2020


Suroviny na 1 porci:

150 g kuřecích prsou
10 g plnotučné hořčice
10 g slunečnicového oleje
150 g brambor
sůl, pepř, tymián, rozmarýn

Postup:

Nejprve oloupeme brambory a pokrájíme je na hranolky. Hranolky umístíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do trouby na 200 °C na asi 40 minut. Kdo má fritézu Tefal ActiFry, může ji použít namísto trouby. Kuřecí maso naklepeme na tenčí plátek. Připravíme si marinádu z oleje, hořčice, soli, pepře a čerstvých bylinek. Kuřecí maso marinádou potřeme a opečeme na pánvi z obou stran. Podáváme s pečenými hranolky.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1589

25

13

38

2

Další článek Předchozí článek