Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a bazalkou se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátkem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 19. 3. 2018


Suroviny na 1 porci:

150 g kuřecích prsou (cca 1 menší prso)
10 g sušených rajčat v oleji
4 lístky bazalky
170 g syrových brambor
70 g ledového salátu
70 g okurky
60 g rajčat
50 g kapie
5 ml extra panenského olivového oleje

Postup:

Kuřecí prso si podélně rozkrojíme a vytvoříme tak kapsu pro naplnění. Vložíme lístky bazalky s pokrájenými sušenými rajčaty a kapsu uzavřeme, případně propíchneme párátky, aby se při pečení nerozevřela. Z obou stran osolíme, vložíme do pečicí nádoby a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 25–30 minut. Mezitím oloupeme brambory a dáme je vařit do osolené vody. Zatímco se brambory vaří a peče se kapsa, připravíme salátek. Všechnu zeleninu očistíme, pokrájíme a v misce promícháme s trochou pepře a olivového oleje. Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme a servírujeme na talíř, kam přidáme již upečené maso.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1687

37

9

41

7