Mungo na rajčatech
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 15. 8. 2019
Suroviny na 2 porce:
100 g mungo fazole syrový stav
60 g paprika červená (asi ¼)
150 g rajčat
½ cibule (90g)
1 lžíce olej
česnek
chilli, sůl, pepř
Postup:
Mungo fazole uvaříme dle návodu. Na oleji krátce osmažíme najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou papriku a krátce opečeme. Poté přidáme uvařené fazolky a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli dle vlastní chuti. Můžeme jíst samotné nebo jako přílohu.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce (250g) |
850 |
30 |
5 |
11 |
10 |