Další článek Předchozí článek

Mungo na rajčatech

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 15. 8. 2019


Suroviny na 2 porce:

100 g mungo fazole syrový stav
60 g paprika červená (asi ¼)
150 g rajčat
½ cibule (90g)
1 lžíce olej
česnek
chilli, sůl, pepř

Postup:

Mungo fazole uvaříme dle návodu. Na oleji krátce osmažíme najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou papriku a krátce opečeme. Poté přidáme uvařené fazolky a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme do vypaření přebytečné vody. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli dle vlastní chuti. Můžeme jíst samotné nebo jako přílohu.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce (250g)

850

30

5

11

10

Další článek Předchozí článek