Další článek Předchozí článek

Králík na ratatouille s quinoou

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

Ratatouille:

30 g cibule
150 g krájená loupaná rajčata
50 g paprika červená
1 čajová lžička rajský protlak
1 stroužek česneku
5 g máslo
Sůl, pepř, petrželka, tymián, bobkový list
 

Králík + quinoa:

1 králičí stehno
25 g cibule
7 g máslo
1 čajová lžička hladká mouka
70 ml bílé suché víno
20 g quinoa
Sůl, pepř

Postup:

Nejprve si připravíme ratatouille. V menším hrnci na másle opečeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou papriku, krájená rajčata, rajský protlak, posekanou petrželku, tymián, sůl, pepř a 1 bobkový list. Promícháme a vaříme odkryté na mírném plameni, dokud se nevyvaří většina tekutiny.

Nyní omyjeme králičí stehno a důkladně ho osušíme. V jiném hrnci rozehřejeme máslo, králíka na něm ze všech stran opečeme a poté ho vyndáme na talířek. Do hrnce dáme na jemno pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Poté vložíme zpět králíka, zaprášíme ho moukou, přidáme ratatouille a podlijeme vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen a 1 hodinu zvolna dusíme doměkka. Asi 15 minut před koncem dušení masa si uvaříme quinou dle návodu na obalu. Můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

2075

36

20

32

5

Další článek Předchozí článek