Králík na ratatouille s quinoou
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 27. 2. 2020
Suroviny na 1 porci:
Ratatouille:
30 g cibule
150 g krájená loupaná rajčata
50 g paprika červená
1 čajová lžička rajský protlak
1 stroužek česneku
5 g máslo
Sůl, pepř, petrželka, tymián, bobkový list
Králík + quinoa:
1 králičí stehno
25 g cibule
7 g máslo
1 čajová lžička hladká mouka
70 ml bílé suché víno
20 g quinoa
Sůl, pepř
Postup:
Nejprve si připravíme ratatouille. V menším hrnci na másle opečeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou papriku, krájená rajčata, rajský protlak, posekanou petrželku, tymián, sůl, pepř a 1 bobkový list. Promícháme a vaříme odkryté na mírném plameni, dokud se nevyvaří většina tekutiny.
Nyní omyjeme králičí stehno a důkladně ho osušíme. V jiném hrnci rozehřejeme máslo, králíka na něm ze všech stran opečeme a poté ho vyndáme na talířek. Do hrnce dáme na jemno pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Poté vložíme zpět králíka, zaprášíme ho moukou, přidáme ratatouille a podlijeme vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen a 1 hodinu zvolna dusíme doměkka. Asi 15 minut před koncem dušení masa si uvaříme quinou dle návodu na obalu. Můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
2075 |
36 |
20 |
32 |
5 |