Další článek Předchozí článek

Králík na ratatouille s quinoou

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

Ratatouille:

30 g cibule
150 g krájených loupaných rajčat
50 g červené papriky
1 čajová lžička rajského protlaku
1 stroužek česneku
5 g másla
sůl, pepř, petrželka, tymián, bobkový list
 

Králík + quinoa:

1 králičí stehno
25 g cibule
7 g másla
1 čajová lžička hladké mouky
70 ml suchého bílého vína
20 g quinoy
sůl, pepř

Postup:

Nejprve si připravíme ratatouille. V menším hrnci na másle opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou papriku, krájená rajčata, rajský protlak, posekanou petrželku, tymián, sůl, pepř a 1 bobkový list. Promícháme a vaříme odkryté na mírném plameni, dokud se nevyvaří většina tekutiny.

Nyní omyjeme králičí stehno a důkladně ho osušíme. V jiném hrnci rozehřejeme máslo, králíka na něm ze všech stran opečeme a poté ho vyndáme na talířek. Do hrnce dáme najemno pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Králíka vložíme zpět do hrnce, zaprášíme ho moukou, přidáme ratatouille a podlijeme vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen a 1 hodinu zvolna dusíme doměkka. Asi 15 minut před koncem dušení masa si uvaříme quinou dle návodu na obalu. Můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

2075

36

20

32

5

Další článek Předchozí článek