Další článek Předchozí článek

Králičí ragú s těstovinami

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

1 králičí stehno
7 g máslo
30 g mrkev
15 g petržel
20 g cibule
1 stroužek česneku
5 g čekankový sirup
20 g Schwarzwaldská šunka (odřežeme viditelný bílý tuk)
70 ml bílé suché víno
200 ml kuřecí vývar
20 g žervé
5 g parmazán
20 g těstoviny
Sůl, pepř, bobkový list, tymián, rozmarýn

Postup:

V hrnci na másle ze všech stran opečeme omytého a osušeného králíka, kterého nasolíme a opepříme. Poté ho vyndáme na talířek. Do hrnce vložíme na kolečka pokrájenou mrkev a petržel a osmahneme. Přidáme pokrájenou cibuli a Schwarzwaldskou šunku a taktéž opečeme. Přidáme na plátky pokrájený česnek a bobkový list. Poté vložíme králíka zpět do hrnce, podlijeme vínem a přidáme bylinky. Jakmile se odpaří alkohol, přendáme celou směs do ohnivzdorné mísy, podlijeme vývarem, přikryjeme alobalem a takto vložíme do trouby předehřáté na 130 °C. Pečeme 3,5 hodiny zakryté, poté sundáme alobal a ještě půl hodiny dopékáme odkryté. Mísu vyndáme z trouby a obereme vidličkou maso od kostí. Zbylou tekutinu se zeleninou přelijeme do hrnce a zredukujeme ji varem. Vedle v hrnci si uvaříme těstoviny dle návodu „na skus“. Z hrnce s redukující se směsí vyndáme bylinky a bobkový list, vložíme těstoviny, přidáme nastrouhaný parmazán a žervé a celé promícháme. Dle chuti ještě dochutíme solí a pepřem a servírujeme na talíři s natrhaným králičím masem.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

2020

24

20

38

6

Další článek Předchozí článek