Předchozí článek

Zapečené těstoviny s mletým masem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 1. 3. 2020


Suroviny na 1 porci:

100 g libová hovězí kýta
20 g červená cibule
20 g lilek
20 g kukuřice Bonduelle
150 g rajčata loupaná krájená
5 ml olej slunečnicový
25 g těstoviny bezvaječné
20 g sýr Eidam 30%
1 stroužek česneku
Sůl, pepř, italské bylinky

Postup:

Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu a po uvaření scedíme. Připravíme si mleté maso - hovězí kýtu omyjeme a pokrájíme na menší kousky a poté na mlýnku pomeleme. Na pánvi rozehřejeme olej a mleté maso opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme a přidáme pokrájený lilek, česnek a italské bylinky. Po chvilce restování do pánve přidáme také loupaná a krájená rajčata a promícháme. Rozpálíme troubu na 190 °C. Připravíme si zapékací mísu, do které dáme scezené těstoviny. Na těstoviny přidáme masovou směs a kukuřici. Posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 25 minut a poté ihned servírujeme.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1703

29

18

32

4

Předchozí článek