Zapečené těstoviny s mletým masem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 1. 3. 2020
Suroviny na 1 porci:
100 g libové hovězí kýty
20 g červené cibule
20 g lilku
20 g kukuřice Bonduelle
150 g loupaných krájených rajčat
5 ml slunečnicového oleje
25 g bezvaječných těstovin
20 g 30% sýru Eidam
1 stroužek česneku
sůl, pepř, italské bylinky
Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Připravíme si mleté maso - hovězí kýtu omyjeme, pokrájíme na menší kousky a poté na mlýnku pomeleme. Na pánvi rozehřejeme olej a umleté maso opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme a přidáme pokrájený lilek, česnek a italské bylinky. Po chvilce restování do pánve přidáme také loupaná krájená rajčata a promícháme. Rozpálíme troubu na 190 °C. Připravíme si zapékací mísu, do které dáme scezené těstoviny. Na těstoviny přidáme masovou směs a kukuřici. Posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 25 minut a poté ihned servírujeme.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1703 |
29 |
18 |
32 |
4 |