Předchozí článek

Zapečené těstoviny s mletým masem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 1. 3. 2020


Suroviny na 1 porci:

100 g libové hovězí kýty
20 g červené cibule
20 g lilku
20 g kukuřice Bonduelle
150 g loupaných krájených rajčat
5 ml slunečnicového oleje
25 g bezvaječných těstovin
20 g 30% sýru Eidam
1 stroužek česneku
sůl, pepř, italské bylinky

Postup:

Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Připravíme si mleté maso - hovězí kýtu omyjeme, pokrájíme na menší kousky a poté na mlýnku pomeleme. Na pánvi rozehřejeme olej a umleté maso opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Chvíli restujeme a přidáme pokrájený lilek, česnek a italské bylinky. Po chvilce restování do pánve přidáme také loupaná krájená rajčata a promícháme. Rozpálíme troubu na 190 °C. Připravíme si zapékací mísu, do které dáme scezené těstoviny. Na těstoviny přidáme masovou směs a kukuřici. Posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 25 minut a poté ihned servírujeme.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1703

29

18

32

4

Předchozí článek