Další článek Předchozí článek

Hovězí kousky v pita chlebu

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

1 ks pita chléba (70 g)
70 g libové hovězí kýty
10 g cibule
15 g mixu listových salátů
30 g rajčat
30 g kyselé okurky
sůl, pepř, divoké koření

Suroviny na dresing:

5 g plnotučné hořčice
5 g čekankového sirupu
5 g extra panenského olivového oleje
sůl, pepř

Postup:

Plátek hovězího masa vložíme do hrnce (nejlépe tlakového), zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Mezitím si nachystáme dresing. V misce smícháme hořčici, čekankový sirup, olivový olej, sůl a pepř a mícháme, dokud se suroviny nespojí. Připravíme si zeleninu, kterou očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Stejně tak pokrájíme i kyselou okurku. Připravíme si pita chléb z celozrnné mouky (recept v kategorii “Pečivo”) a na pánvi ho „nasucho“ nahřejeme. Poté ho podélně nožem nakrojíme, a vytvoříme tak jakousi kapsu. Uvařené maso natrháme na kousky. Nyní začneme vše vrstvit do pita chleba – naneseme dresing, listové saláty, kousky masa, cibuli, kyselou okurku a rajčata a celé posolíme a opepříme. Můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1694

40,4

15,4

23,8

7,8

Další článek Předchozí článek