Další článek Předchozí článek

Hovězí pečeně s bramborovým dortíkem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 6. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

150 g libová hovězí kýta
20 g cibule
150 ml vývar z masa
150 g syrových brambor + 30 g na zahuštění
5 ml slunečnicového oleje
5 g jarní cibulky
Sůl, pepř

Postup:

Hovězí maso očistíme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Maso z hrnce vyjmeme. Pokrájenou cibuli na kostičky vsypeme do výpeku po upečeném mase a opečeme ji dozlatova. Zalijeme vývarem a vložíme opečené maso zpět do hrnce. Dusíme pod pokličkou za občasného podlití do změknutí masa. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a můžeme naporcovat. Omáčku zahustíme nastrouhanou bramborou a ještě asi 10 minut za stálého míchání provaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.

Oloupané nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě a poté slijeme. Rozmačkáme a smícháme s pokrájenou jarní cibulkou.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1467

31

8

38

3

Další článek Předchozí článek