Hovězí rolka se šťouchaným bramborem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 27. 2. 2020
Suroviny na 1 porci:
120 g libová hovězí kýta
10 g lilek
10 g cuketa
½ vejce (na teflonové pánvi připravíme nasucho míchané vajíčko a použijeme do 1 rolky ½ vejce)
5 g červená paprika
5 g parmská šunka
150 g brambory
Sůl, pepř
Postup:
Hovězí maso naklepeme na tenčí plátek, osolíme a opepříme. Na plátek vložíme parmskou šunku, jedno míchané vajíčko, cuketu a lilek ukrojený na hranolek a proužek červené papriky. Naplněný plátek pevně srolujeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Takto pečeme za občasného podlití po dobu 2,5 hodin. V osolené vodě uvaříme na kostičky pokrájené brambory do měkka. Rozšťoucháme a s překrojenou rolkou podáváme.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1479 |
26 |
13 |
32 |
3 |