Další článek Předchozí článek

Hovězí rolka se šťouchaným bramborem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

120 g libové hovězí kýty
10 g lilku
10 g cukety
½ vejce (na teflonové pánvi připravíme nasucho míchané vajíčko a do 1 rolky použijeme ½ vejce)
5 g červené papriky
5 g parmské šunky
150 g brambor
sůl, pepř

Postup:

Hovězí maso naklepeme na tenčí plátek, osolíme a opepříme. Na plátek vložíme parmskou šunku, míchané vajíčko, cuketu a lilek ukrojené na hranolek a proužek červené papriky. Naplněný plátek pevně srolujeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °CPečeme  2,5 hodiny za občasného podlévání. V osolené vodě uvaříme doměkka brambory pokrájené na kostičky. Rozšťoucháme je a servírujeme s překrojenou rolkou.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1479

26

13

32

3

Další článek Předchozí článek