Hovězí rolka se šťouchaným bramborem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 27. 2. 2020
Suroviny na 1 porci:
120 g libové hovězí kýty
10 g lilku
10 g cukety
½ vejce (na teflonové pánvi připravíme nasucho míchané vajíčko a do 1 rolky použijeme ½ vejce)
5 g červené papriky
5 g parmské šunky
150 g brambor
sůl, pepř
Postup:
Hovězí maso naklepeme na tenčí plátek, osolíme a opepříme. Na plátek vložíme parmskou šunku, míchané vajíčko, cuketu a lilek ukrojené na hranolek a proužek červené papriky. Naplněný plátek pevně srolujeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 2,5 hodiny za občasného podlévání. V osolené vodě uvaříme doměkka brambory pokrájené na kostičky. Rozšťoucháme je a servírujeme s překrojenou rolkou.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1479 |
26 |
13 |
32 |
3 |