Další článek Předchozí článek

Hovězí rolka se šťouchaným bramborem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

120 g libová hovězí kýta
10 g lilek
10 g cuketa
½ vejce (na teflonové pánvi připravíme nasucho míchané vajíčko a použijeme do 1 rolky ½ vejce)
5 g červená paprika
5 g parmská šunka
150 g brambory
Sůl, pepř

Postup:

Hovězí maso naklepeme na tenčí plátek, osolíme a opepříme. Na plátek vložíme parmskou šunku, jedno míchané vajíčko, cuketu a lilek ukrojený na hranolek a proužek červené papriky. Naplněný plátek pevně srolujeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Takto pečeme za občasného podlití po dobu 2,5 hodin. V osolené vodě uvaříme na kostičky pokrájené brambory do měkka. Rozšťoucháme a s překrojenou rolkou podáváme.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1479

26

13

32

3

Další článek Předchozí článek