Hovězí s mrkví a bramborem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 12. 2019
Suroviny na 1 porci:
120 g libová hovězí kýta
40 g cibule
130 g mrkev
140 g brambory
1 stroužek česneku
5 ml slunečnicový olej
Sůl, pepř, divoké koření
Postup:
Plátek hovězího masa vložíme do hrnce (nejlépe tlakového), zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme a pokrájíme na kousky. Zbylou vodu můžeme použít na vývar. Brambory zbavíme slupky, mrkev oškrábeme a oboje pokrájíme na větší kousky. Nachystáme si druhý hrnec a brambory s mrkví v něm vaříme v dostatečném množství vody doměkka. Poté slijeme. Cibuli i česnek očistíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny, česnek na slabé plátečky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli opečeme dozlatova. Přidáme česnek, maso a brambory s mrkví a lehce osmahneme. Můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1672 |
36 |
15 |
29 |
8 |