Další článek Předchozí článek

Hovězí s mrkví a bramborem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 12. 2019


Suroviny na 1 porci:

120 g libové hovězí kýty
40 g cibule
130 g mrkve
140 g brambor
1 stroužek česneku
5 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř, divoké koření

Postup:

Plátek hovězího masa vložíme do hrnce (nejlépe tlakového), zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme a pokrájíme na kousky. Zbylou vodu můžeme použít na vývar. Brambory zbavíme slupky, mrkev oškrábeme a obojí pokrájíme na větší kousky. Nachystáme si druhý hrnec a brambory s mrkví v něm uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Poté slijeme. Cibuli i česnek očistíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny, česnek na slabé plátečky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli opečeme dozlatova. Přidáme česnek, maso a brambory s mrkví a lehce osmahneme. Můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1672

36

15

29

8

Další článek Předchozí článek