Předchozí článek

Králík pečený na kořenové zelenině se šťouchaným bramborem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 13. 3. 2019


Suroviny na 1 porci:

200 g králičí stehno
25 g mrkve
25 g petržele
25 g celeru
5 g másla
150 g brambor
5 ml olivového oleje
sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list

Postup:

Králicí stehno vložíme do pekáčku, osolíme, přidáme přiměřeně pepře celého, nového koření a bobkového listu. Očistíme kořenovou zeleninu, pokrájíme ji a přidáme ke stehnu. Podlijeme trochou vody a přidáme malý kousek másla. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory doměkka a poté je s malým množstvím olivového oleje rozmačkáme. Servírujeme s králičím stehnem a kořenovou zeleninou.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1602

30

12

37

5

Předchozí článek