Králík na zelenině se špaldou
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 27. 2. 2020
Suroviny na 1 porci:
1 králičí stehno
20 g cibule červená
20 g cibule bílá
70 g cuketa
70 g lilek
50 g mrkev
10 g Schwarzwaldská šunka
20 g rajčatový protlak
5 ml slunečnicový olej
mouka na obalení
100 ml zeleninový vývar
20 g špalda
1 stroužek česneku
Sůl, pepř, rozmarýn
Postup:
Králičí stehno omyjeme a poté osušíme papírovou utěrkou. Stehno osolíme, opepříme a ze všech stran ho poprášíme moukou. V hrnci na kousku másla ho opečeme ze všech stran do lehce hnědé barvy a vyjmeme ho bokem. Do hrnce přidáme na drobno nasekané oba druhy cibulky, pokrájenou Schwarzwaldskou šunku a opečeme. Přidáme očištěnou a na střední kusy pokrájenou mrkev, cuketu a lilek. Opečeme, přidáme lžičku rajčatového protlaku a zalijeme zeleninovým vývarem. Směs osolíme a opepříme, přidáme na plátky pokrájený česnek, snítku rozmarýnu a vložíme králíka. Přikryjeme poklicí a dusíme 1 hodinu. Mezitím si v hrnci uvaříme den předem namočenou špaldu. Vaříme ji asi půl hodiny. Nakonec ji scedíme, osolíme a mícháme s posekanou petrželkou. Můžeme servírovat.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1759 |
32 |
17 |
33 |
7 |