Další článek Předchozí článek

Králík na zelenině se špaldou

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 27. 2. 2020


Suroviny na 1 porci:

1 králičí stehno
20 g cibule červená
20 g cibule bílá
70 g cuketa
70 g lilek
50 g mrkev
10 g Schwarzwaldská šunka
20 g rajčatový protlak
5 ml slunečnicový olej
mouka na obalení
100 ml zeleninový vývar
20 g špalda
1 stroužek čes​​​​​​neku
Sůl, pepř, rozmarýn

Postup:

Králičí stehno omyjeme a poté osušíme papírovou utěrkou. Stehno osolíme, opepříme a ze všech stran ho poprášíme moukou. V hrnci na kousku másla ho opečeme ze všech stran do lehce hnědé barvy a vyjmeme ho bokem. Do hrnce přidáme na drobno nasekané oba druhy cibulky, pokrájenou Schwarzwaldskou šunku a opečeme. Přidáme očištěnou a na střední kusy pokrájenou mrkev, cuketu a lilek. Opečeme, přidáme lžičku rajčatového protlaku a zalijeme zeleninovým vývarem. Směs osolíme a opepříme, přidáme na plátky pokrájený česnek, snítku rozmarýnu a vložíme králíka. Přikryjeme poklicí a dusíme 1 hodinu. Mezitím si v hrnci uvaříme den předem namočenou špaldu. Vaříme ji asi půl hodiny. Nakonec ji scedíme, osolíme a mícháme s posekanou petrželkou. Můžeme servírovat.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1759

32

17

33

7

Další článek Předchozí článek