Králík na cibulce s tříbarevným dortíkem
Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary
Vloženo: 8. 6. 2018
Suroviny na 1 porci:
200 g králičí stehno
30 g cibule
60 g syrových brambor
60 g čerstvé mrkve
60 g mraženého hrášku
jarní cibulka, česnek, sůl, pepř, bobkový list, nové koření
Postup:
Králíka omyjeme, osolíme a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Ke králíkovi do mísy přidáme pokrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek, nové koření a bobkový list, podlijeme trochou vody a dáme péct zakryté do trouby vyhřáté na 180°C asi na 1 h a 15 minut. Poté odkryjeme a dopékáme dalších 30 minut. Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mrkev oškrábeme a dáme vařit. Hrášek také povaříme ve vroucí vodě. Jakmile máme králíka upečeného, všechny tři kastrůlky s přílohami slijeme a zvlášť rozšťoucháme. Poté servírujeme do formičky mačkanou mrkev, na to hrášek a nakonec brambory. Vršek brambor zdobíme jarní cibulkou.
Tabulka nutričních hodnot:
Energetická hodnota |
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
1234 |
27 |
4 |
39 |
7 |