Králík na cibulce s tříbarevným dortíkem

Autor:
Mgr. Petra Jandová

Pracoviště: Sanatorium Bristol, Lázně Karlovy Vary

Vloženo: 8. 6. 2018


Suroviny na 1 porci:

200 g králičí stehno
30 g cibule
60 g syrových brambor
60 g čerstvé mrkve
60 g mraženého hrášku
jarní cibulka, česnek, sůl, pepř, bobkový list, nové koření

Postup:

Králíka omyjeme, osolíme a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Ke králíkovi do mísy přidáme pokrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek, nové koření a bobkový list, podlijeme trochou vody a dáme péct zakryté do trouby vyhřáté na 180°C asi na 1 h a 15 minut. Poté odkryjeme a dopékáme dalších 30 minut. Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mrkev oškrábeme a dáme vařit. Hrášek také povaříme ve vroucí vodě. Jakmile máme králíka upečeného, všechny tři kastrůlky s přílohami slijeme a zvlášť rozšťoucháme. Poté servírujeme do formičky mačkanou mrkev, na to hrášek a nakonec brambory. Vršek brambor zdobíme jarní cibulkou.

Tabulka nutričních hodnot:

Energetická hodnota

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

1234

27

4

39

7