Další článek Předchozí článek

Brokolice se slunečnicovými semínky

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 29. 11. 2021


Suroviny na 4 porce:

1 brokolice
2–3 stroužky česneku
40 g slunečnicových semínek
1 lžička řepkového oleje
1 lžíce olivového oleje
Sůl

Pepř

Postup:

Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky a krátce povaříme – stačí jen pár minut. Česnek nasekáme na tenké plátky. Na 1 lžičce řepkového oleje osmahneme česnek a slunečnicová semínka (pozor, česnek nesmí zhnědnout, poté by byl hořký. Proto volíme nižší stupeň teploty). Brokolici po uvaření můžeme ještě nasekat najemno, poté ji přidáme k česneku a semínkům. Společně ještě 5 minut restujeme. Do hotového pokrmu přidáme 1 lžíci olivového oleje, sůl, pepř.

Vhodná zeleninová příloha např. ke kuřecímu plátku s vařeným bramborem. Lze konzumovat i studené jako salát.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie (kJ)
Energie na 1 porci

Bílkoviny (g)

Sacharidy(g)

Tuky (g)

Vláknina (g)

530

6

8

8

4,5

Další článek Předchozí článek