Předchozí článek

Salát z pečené červené řepy s cizrnou a sýrem Halloumi

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie

Vloženo: 4. 6. 2021


Suroviny na 2 porce:

2ks střední mrkev

2ks střední červená řepa

120g vařená cizrna / ve slaném nálevu

1 lžíce ocet balzamico

1 balení sýr Halloumi (250g)

Postup:

Červenou řepu omyjeme a zabalíme každou zvlášť do alobalu. Dáme péct do trouby asi na hodinu na 200 stupňů. Necháme vychladnout. Čerstvou mrkev i upečenou řepu nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme cizrnu a lžíci balzamikového octu. Dochutíme solí a pepřem.

Na grillu opečeme na sucho sýr Halloumi.  Salát je vhodné doplnit celozrnným či žitným pečivem.

Tabulka nutričních hodnot:

Energie 1 porce (kJ)

Bílkoviny (g)

Sacharidy(g)

Tuky(g)

Vláknina(g)

2028

28

28

28

13

Předchozí článek