Salát z pečené červené řepy s cizrnou a sýrem Halloumi
Pracoviště: ambulantní nutriční terapeutka ve společnosti ResTrial, Praha, diabetologie
Vloženo: 4. 6. 2021
Suroviny na 2 porce:
2ks střední mrkev
2ks střední červená řepa
120g vařená cizrna / ve slaném nálevu
1 lžíce ocet balzamico
1 balení sýr Halloumi (250g)
Postup:
Červenou řepu omyjeme a zabalíme každou zvlášť do alobalu. Dáme péct do trouby asi na hodinu na 200 stupňů. Necháme vychladnout. Čerstvou mrkev i upečenou řepu nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme cizrnu a lžíci balzamikového octu. Dochutíme solí a pepřem.
Na grillu opečeme na sucho sýr Halloumi. Salát je vhodné doplnit celozrnným či žitným pečivem.
Tabulka nutričních hodnot:
Energie 1 porce (kJ) |
Bílkoviny (g) |
Sacharidy(g) |
Tuky(g) |
Vláknina(g) |
2028 |
28 |
28 |
28 |
13 |