Salát z pečené červené řepy s cizrnou a sýrem Halloumi
Pracoviště: StefaMed, s.r.o.
Vloženo: 4. 6. 2021
Suroviny na 2 porce:
2 středně velké mrkve
2 středně velké červené řepy
120 g vařené cizrny (příp. cizrny ve slaném nálevu)
1 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico)
250 g sýru Halloumi
sůl, pepř
Postup:
Červenou řepu omyjeme a zabalíme každou zvlášť do alobalu. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi hodinu. Necháme vychladnout. Čerstvou mrkev i upečenou řepu nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme cizrnu a balzamikový ocet. Dochutíme solí a pepřem.
Na grillu opečeme na sucho sýr Halloumi. Salát je vhodné doplnit celozrnným či žitným pečivem.
Tabulka nutričních hodnot:
|
Energie (kJ) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Vláknina (g) |
1 porce |
2028 |
28 |
28 |
28 |
13 |