Další článek Předchozí článek

Salát z pečené červené řepy s cizrnou a sýrem Halloumi

Autor:
Mgr. Beáta Bohnerová

Pracoviště: StefaMed, s.r.o.

Vloženo: 4. 6. 2021


Suroviny na 2 porce:

2 středně velké mrkve
2 středně velké červené řepy
120 g vařené cizrny (příp. cizrny ve slaném nálevu)
1 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico)
250 g sýru Halloumi
sůl, pepř

Postup:

Červenou řepu omyjeme a zabalíme každou zvlášť do alobalu. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi hodinu. Necháme vychladnout. Čerstvou mrkev i upečenou řepu nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme cizrnu a balzamikový ocet. Dochutíme solí a pepřem.

Na grillu opečeme na sucho sýr Halloumi.  Salát je vhodné doplnit celozrnným či žitným pečivem.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Energie (kJ)

Sacharidy (g)

Tuky (g)

Bílkoviny (g)

Vláknina (g)

1 porce

2028

28

28

28

13

Další článek Předchozí článek